De ON-WALL C’s van DALI. Bedoelt om een rol te spelen in elke kamer, groot of klein. Met een tv die aan de muur gemonteerd is, geflankeerd door twee ON-WALL C speakers aan weerszijden. Zo worden deze ‘klankkasten’ van DALI voorgesteld. Actief, compact, draadloos en uitgerust met een 2-weg luidsprekersysteem. Dat is, kort door de bocht, hoe we dit toch wel opmerkelijk kleine duo van DALI mogen omschrijven. Qua design niet mis, I like it!

Misschien om even wat achtergrondinformatie mee te geven. Achter deze review schuilt een jonge twintiger die nog maar net zijn eerste stappen is aan het zetten is op vlak van hifi. Onlangs konden de DALI MENUET SE’s me al bekoren met hun impressionant en detailrijk geluidsbeeld. Toen kon ik niet anders dan toegeven (na het reviewen uiteraard) dat de leuze van DALI, in admiration of music is, alle eer werd aangedaan. Nieuwsgierig of de ON-WALL C’s deze eer hoog weet te houden. 

DALI OBERON ON-WALL C review

Momenteel weerklinkt in onze huiskamer al een heerlijk tv-geluid dankzij een soundbar van Sonos. Meer bepaald de Beam. Voor deze review werd er met plezier plaats gemaakt voor de ON-WALL C’s van DALI.

Toch niet zo klein?

Slank en discreet, dat waren de eerste gedachten die door mijn hoofd spookten bij het uitpakken van de speakers. De ON-WALL C’s zijn 24,5 cm breed en hebben een hoogte van 38,5 cm. De diepte beperkt zich tot sléchts 12 cm. Inderdaad, je leest het goed. Indrukwekkend.

Deze ‘modellen’ uit de OBERON C-serie hebben hun naam (ON-WALL C) alvast niet gestolen want dit zijn een paar boekenplankluidsprekers die het best tot hun recht komen tegen een wand. Met hun 12 cm zijn ze hiervoor dan ook uitermate geschikt.

Nieuwsgierig naar onze bijhorende review video die wij maakte van deze leuke set?

Let’s get connected

Vooraleer je aan de slag kan gaan met de OBERON ON-WALL C’s, moet eerst nog de SOUND HUB COMPACT geïnstalleerd worden. Een digitale voorversterker die de draadloze connectie verzorgt tussen bron en speakers. De HUB COMPACT heeft zowel digitale als analoge aansluitingen beschikbaar. Evenals kan de HUB geconnecteerd worden met smartphones, tablets, computers, … zodat er muziek gestreamd kan worden via bluetooth.

Opvallend is hoe gemakkelijk de ON-WALL C’s verbonden kunnen worden met de HUB. Je plaatst de HUB in een ‘verbindingsmodus’, drukt op het knopje die men terugvindt op de achterkant van de speaker (overeenstemmend met de luidsprekerpositie) en je bent bij wijze van spreken ‘vertrokken’. Klaar om te genieten, klaar om helemaal ondergedompeld te worden in je favoriete films en muziek.

Lees ook


DALI MENUET SE: Review

 


 

Time to enjoy: tv-sound

Voor deze review heb ik me vooral toegespitst op het tv-geluid dat de ON-WALL C’s onze woonkamer insturen. Net waarvoor DALI ze ontworpen heeft. Wat nu volgt is een stereobeeld van 2 x 50 Watt in klasse D. Get ready!

Zo anders… dat waren de eerste woorden die me in de mond ‘vielen’. Klinkt misschien niet zo positief maar niets is minder waar. Ik moest vooral, zeker de eerste paar dagen, even wennen aan een stereobeeld dat plots onze woonkamer vulde. 

Anyhow: na enkele dagen deze set in onze woonkamer te hebben staan, wist ik het geluidsbeeld van de ON-WALL C’s wel te begrijpen en te appreciëren. Er overheerste niet meteen een wow-gevoel. Eerder een neutraal en realistisch gevoel dat werd gesmaakt. Niet alleen door mij maar ook door mijn huisgenoten. Kort samengevat: een geluidsweergave die mooi in balans is. De verhouding spraak/muziek zit perfect. Totally on point.

De ON-WALL-C’s hebben een basreflex aan de achterzijde en is uitgerust met een DALI houtvezel conus (3 cm). Verder heeft de ON-WALL-C een ultra lichtgewicht soft dome tweeter ingebouwd van 29 millimeter. In hun totaliteit ‘bestrijken’ deze samen het frequentiegebied van 51 tot 26.000 Hz dat prachtig wordt weergegeven. En dat voor een adviesprijs van slechts 599,- euro.

Met de komst van de ON-WALL C bewijst DALI duidelijk dat je voor een degelijke, draadloze geluidskwaliteit geen fortuin hoeft neer te tellen. 

Time to enjoy: streaming

Na mijn eerste ‘tv-ervaring’, was het tijd om de ON-WALL C’s wat anders voor te schotelen dan epische soundtracks, dialogen, … Namelijk muziek. Het draadloze ‘muzikale gebruiksgemak’ wist me te bekoren dus ik koos steevast voor muziek te streamen via bluetooth.

Wat daar vervolgens uit deze twee 12 cm dikke ‘kasten’ kwam, overdonderde me eerlijk gezegd. In tegenstelling tot het ON-WALL C tv-geluid kreeg ik hierbij meteen een wow-gevoel. De ON-WALL C’s kwamen hier precies echt tot leven. Van Coldplay tot Robbie Williams en nog veel verder. Het speelveld van dit duo is duidelijker uitgebreider dan eerst gedacht. 

Toch wel opmerkelijk als je jezelf bedenkt dat deze compacte speakers van slechts 38,5 x 24,5 x 12 cm een middelgrote woonkamer zo kunnen vullen met een dergelijk geluid. Good job DALI!

Lees ook


DALI OBERON 7 C ReviewDALI OBERON 7 C: Review

 


 

Time say goodbye

Zo, daar gingen ze dan: de ON-WALL C speakers uit het OBERON C-portfolio. Terug naar waar ze vandaan kwamen. Of ik ze ondertussen mis bij het schrijven van deze review? Een beetje wel. Wat me vooral zal bijblijven is het stevige stereo-geluid dat uit deze ‘boxen’ knalt. Iets minder misschien bij het tv-geluid, maar heel prominent aanwezig tijdens het afspelen van muziek. Het zijn twee onafscheidelijke exemplaren die hun adviesprijs van afgerond 600 euro geoorloofd zijn. 

Met de komst van deze toffe OBERON C’s is DALI, er naar mijn mening, in geslaagd om een betaalbare set neer te zetten waarbij multifunctionaliteit wordt uitgespeeld als grootste troef. Combineren naar ‘muzikale hartenlust’? Dat kan nog verder met andere belevingsapparaten uit het ruime OBERON C-assortiment. 

Ben jij dus op zoek naar een fraaie set speakers die jouw tv-geluid op een neutrale en realistische wijze de woonkamer kunnen vullen? Dan zijn de ON-WALL C’s zeker wel het overwegen waard. Twijfel je toch nog? Wel, dan kan je best zelf eens de OBERON ON-WALL C’s gaan bekijken én beluisteren bij een vakhandel in jouw buurt.

DALI OBERON ON-WALL C

9.5

PRESTATIES

8.0/10

FUNCTIONALITEIT

10.0/10

BOUWKWALITEIT

10.0/10

PRIJS/KWALITEIT

9.5/10

DESIGN

10.0/10

Pros

  • Uiterst compact
  • Stevig en ruim klankbeeld: vooral bij het afspelen van muziek
  • Vult middelgrote tot zelfs grote ruimtes
  • Multifunctionaliteit troef
  • Fraai design: integreert mooi in de ruimte

Cons

  • Extra SOUND HUB COMPACT van DALI is cruciaal
Verkooppunten van het merk dali