De MU1, een veelgeprezen muziekspeler van Grimm Audio, krijgt een nieuwe firmware-update. Tijdens de uitrol van deze update zal je als eindgebruiker al snel merken dat de nadruk tijdens de ontwikkelingsfase vooral lag op het verbeteren van het besturingsmechanisme. De audiofabrikant belooft ons alvast een soepelere, stabielere én snellere bediening. 

“Grimm Audio decided to rebuild this control system from the ground up to create an even more solid fundament, and at the same time add more flexibility in the architecture for future refinements.”

Na vele maanden van ontwikkeling presenteren ze nu vol trots de nieuwste v1.2.14 firmware voor hun gerenommeerde MU1. Verwacht geen lange lijst van extra functies, dat is hoe de introductie begint van hun nieuwsbericht.

Zo hebben ze gekozen om het besturingssysteem vanaf de basis opnieuw op te bouwen, onder het alziend oog van software engineer Michiel Schriever. Het resultaat? Een stabieler en sneller systeem dat voldoet aan de hoge eisen van Grimm Audio.

Daarnaast zal je als eindgebruiker ook een vlottere bediening ervaren en een verbeterde Roon-integratie. Ook de weergave van het display is er sterk op vooruit gegaan. Als laatste hebben de ontwerpers nog extra functies toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een volumeregeling voor de AES uitgangen.

Ben je benieuwd naar de rest van de nieuwigheden die horen bij deze update? Surf dan gerust eens naar de website van Grimm Audio.