Goed nieuws voor het Britse audiobedrijf iFi want ze stellen alweer vol trots  voor: een spiksplinternieuwe DA-converter én hoofdtelefoonversterker in één. Maak kennis met de iFi iDSD Diablo.

Naar eigen zeggen staat de iDSD Diablo, met zijn slanke nieuwe ontwerp en ‘vurige’ afwerking, bovenaan hun assortiment van draagbare DAC’s en versterkers. Het is ontworpen voor muziekpuristen, audiofielen en echte hooftelefoonliefhebbers die hunkeren naar pure, onvervalste sonische geluidsprestaties.

iFi iDSD Diablo

Het design of het ontwerp ervan is vrij minimalistisch opgevat, in die zin dat het apparaat net zou moeten functioneren zoals bijvoorbeeld een krachtige lichtgewicht sportwagen waarbij de focus bij de iDSD Diablo vooral ligt op de geluidsprestaties. Dat hebben ze vooral gedaan door enkel en alleen componenten van een extreem hoge kwaliteit te gebruiken in het elektronica circuit, op deze manier weet de iDSD Diablo vrijwel elke hoofdtelefoon aan te sturen.

“The iDSD Diablo, with its sleek new design and fiery red finish, sits proudly at the top of our range of portable/transportable DAC/amps. It is built for purists – the true headphone enthusiasts who crave pure, unadulterated sonic performance.”

Benieuwd naar de eigenschappen van de iFi iDSD Diablo? Hieronder zetten we voor jullie de belangrijkste op een rij:

  • Frequentiegebied: 10 Hz – 80 kHz (-3 dB)
  • Ingangen: USB 3.0 type ‘A’ & S-PDIF
  • SNR: -120 dB (gebalanceerd) & -114 dB (S-E)
  • THD+ N: 0,002 % (gebalanceerd) & 0,001% (S-E)
  • Batterij: 4800 mAh
  • Gewicht: 330 gram
  • Afmetingen: 16,6 x 7,2 x 2,5 cm

Samengevat: de iDSD Diablo is de beste draagbare versterker ooit, ontworpen om geluid op referentieniveau te brengen. Aldus iFi. Het is nog niet duidelijk wanneer de iDSD Diablo zijn intrede zal maken in de Benelux, ook de adviesprijs op dit moment is nog niet gekend.

Maar in afwachting daarvan kan je gerust alle verdere details gaan ontdekken op de website van iFi.

Verkooppunten van het merk ifi-audio