Recent heeft Lyngdorf hun portfolio nog verder uitgebreid met de komst van hun CS-1, een compacte fullrange tweeweg luidspreker die speciaal ontworpen is om geplaatst te worden op discrete plaatsen zoals bijvoorbeeld op een dressoir, in een tv-meubels, …

Lyngdorf CS-1Om dit doel kracht bij te zetten is de CS-1 van het gekende Lyngdorf voorzien van een horizontaal luidsprekerontwerp waarbij de basreflex naar voren is gericht. Tevens is de tweeter ook verhoogd én gemonteerd onder een schuine hoek. Dit moet naar eigen zeggen zorgen voor minder geluidsdiffractie bij meubelranden in een kast en voor een optimale geluidsuitstraling in de ruimte.

Voor de best mogelijke geluidsprestaties te garanderen is de Lyngdorf CS-1 gebaseerd op dezelfde midrange, basdriver en tweeter van hun eerder succesvolle FR-1 tweewegluidspreker. De compacte tweeweg luidspreker heeft een solide en consistente MDF-constructie die bedekt is met een duurzame matzwarte lak die bovendien ook nog eens eenvoudig te reinigen is.

Om krassen op het meubeloppervlak te voorkomen worden er zelfklevende rubberen kussentjes bij geleverd. Tegelijkertijd wordt er ook komaf gemaakt met eventuele resonantie die kan optreden tussen het meubel en de luidspreker.

Ben je benieuwd naar de specificaties? Hieronder geven we jullie een overzicht van de meest belangrijkste kenmerken.

  • Vermogen: 100 Watt
  • Frequentiebereik: 42 Hz tot 22 kHz bij -3dB
  • Nominale impedantie: 4 Ohm
  • Gevoeligheid: 88 dB (2.83V/m)
  • Crossover: 2,2 kHz
  • Afmeting (b x h x d): 42 x 20 x 29,5 cm
  • Gewicht: 7.9 kg

De Lyngdorf CS-1 zal verkrijgbaar worden in een zwarte afwerking. Voor welke adviesprijs of wanneer de CS-1 zijn intrede maakt in de Benelux is nog niet duidelijk.

Verkooppunten van het merk lyngdorf-audio