Linn kondigde zopas hun meest sublieme streamer aan, het betreft de Klimax DSM. Dit model zou naar eigen zeggen garant moeten staan voor een perfecte geluidsweergave die de passie van Linn voor muziek mooi weerspiegelt. Met zijn adembenemende geluid komt de Klimax DSM het dichtst in de buurt van perfecte audio, aldus Linn. Wij zijn alvast benieuwd, jullie ook?

Een stevige blok aluminium van 32 kilogram, dat vormde de basis voor een hoogwaardige behuizing. De finale vorm van de Linn Klimax DSM? Die werd met een CNC-machine vormgegeven tot onderstaand belevingsapparaat. Knap, niet?

Linn Klimax DSM

Aan de binnenkant van de ‘potige behuizing’, zit het kloppende hart: de baanbrekende en zelfontwikkelde Linn Organik DAC die het meest natuurlijke geluid ooit mogelijk maakt. De Organik DAC is als het ware de ‘muzikale motor’ van de Klimax DSM. Deze DAC is een primeur voor Linn want tot op heden is dit een digitaal product dat een minimale ruis en vervorming belooft. Nog leuker om te genieten van jouw geliefkoosde muziek.

“Next generation Klimax DSM is the best yet, applying decades of audio innovation and digital technology learnings.”

Eenvoudig te bedienen? Dat kan door de ronde draaiknop die bovenaan geplaatst is. Ook ziet dit model er premium uit doordat de draaiknop gemaakt is van glas en draait in een messing lager.

Een gemakkelijkheid is dat er de mogelijkheid wordt geboden om analoge bronnen hierop aan te sluiten. Daarvoor heb je een AD-converter nodig, deze is op een aparte printplaat geïmplementeerd. Tegelijkertijd is het voorzien van een eigen voeding. Uiterst handig dus. Daarnaast kan je uiteraard ook verbinding maken via bluetooth, wifi of kan je een HDMI-kabel inpluggen.

Linn heeft niet één maar twee varianten gemaakt: de Klimax DSM Audio en de Klimax DSM AV. De laatste heeft enkele HDMI-aansluitingen. Om dan in het rijtje nog één toe te voegen, heeft Linn ook de Klimax System Hub uitgebracht. Deze is voorzien van zowel HDMI-aansluitingen als een AD-converter die ervoor zorgt dat je analoge bronnen kan aansluiten. De Klimax System Hub is helaas wel niet voorzien van een DA-converter.

Nieuwsgierig naar wat de Klimax DSM nog meer te bieden heeft? De website van Linn vertelt je er alles over.

Verkooppunten van het merk linn