Het Britse bedrijf iFi Audio heeft het PowerStation aangekondigd: een stekkerdoos met ingebouwde actieve ruisonderdrukking (ANC) die functioneel niet al te veel verschilt van noise cancellling hoofdtelefoons.

De ANC-technologie van de PowerStation lijkt te komen van een tweede generatie versie van de AC iPurifier, eerder uitgebracht door iFi als een op zichzelf staand product. En net als de AC iPurifier, zal de stekkerdoos van iFi gebruikers informeren over het ontbreken van een aardverbinding (die kan worden gecorrigeerd met een eenvoudige kabelbevestiging) en over de juiste polariteit – handig voor gebieden zoals de EU waar de positie van een stekker 180 kan worden gedraaid graden.

“De meeste stroomconditioneringsproducten hebben passieve ruisonderdrukking via een selectie filters en regelaars. Hoewel dit effectief kan zijn, heeft het inherente nadelen in vergelijking met het actieve systeem van iFi, dat omgekeerde ruisstroom gebruikt om de ruis in het netsignaal op te heffen,” aldus iFi Audio zelf.

iFi Audio PowerStation

iFi beweert ook dat de actieve ruisonderdrukkingstechnologie van de PowerStation ruis over het frequentiebereik tot 40 dB zal verminderen en is gekoppeld aan een tweede dosis filtering (dit keer passief) om hoogfrequente ruis te genereren die wordt gegenereerd door draadloze netwerken.

Het PowerStation beschermt bovendien tegen spanningspieken/stroompieken, schakelt zichzelf uit indien nodig en beschermt waardevolle hifi-apparatuur tegen ‘braden’.

Volgens het persbericht plaatst de donker geanodiseerde aluminium behuizing van deze stekkerdoos elk stopcontact in zijn eigen geïsoleerde behuizing om “kruisbesmetting in differentiële modus te voorkomen”. Voor interne bedrading heeft iFi naar verluidt gekozen voor zware, zuurstofvrije koperen bedrading met meerlagige polymeerisolatie.

Alle hoorbare verbeteringen zijn niet alleen afhankelijk van de effectiviteit van het ruisonderdrukkingscircuit van de PowerStation, maar ook hoe gevoelig downstream-hardware voor die ruis is en hoeveel ruis er in de eerste plaats op het lichtnet aanwezig is.

De iFi Audio PowerStation is beschikbaar voor een prijs van €549.

Verkooppunten van het merk ifi-audio