Marantz introduceerde vandaag twee nieuwe Ultra HD 4K AV-receivers: de SR5014 en SR6014. De krachtige receivers uit de SR-serie van Marantz zijn uitgebreid afgestemd door ‘s werelds bekendste geluidstechnici in de modernste faciliteiten en leveren geluid van audiofiele kwaliteit en de nieuwste videotechnologieën. Van de fantastische 9-kanaals versterking en IMAX Enhanced-upgrades in de SR6014 tot de helderheid van 4K Ultra HD en de toevoeging van Dolby Atmos Height Virtualization aan beide modellen: de AV-receivers uit de SR-serie van Marantz zijn de ultieme thuisbioscoopoplossingen voor de veeleisende audio- en videoliefhebbers.

De SR6014 is voorzien van krachtige, zelfstandige versterkers met 185 watt per kanaal en biedt hiermee een rijk en krachtig geluid. De HDAM-printplaten van Marantz zorgen voor optimale getrouwheid en voor een breed dynamisch bereik van bestanden met een hoge resolutie. U bent hierdoor verzekerd van een uitmuntende geluidskwaliteit. Dankzij zijn compatibiliteit met luidsprekers van lage impedantie biedt de SR6014 operationele stabiliteit met een breed scala aan luidsprekers en het uitgebalanceerde, hoogwaardige geluid waar Marantz om bekend staat.

De SR6014 ondersteunt een breed scala aan multidimensionele audioformaten voor thuisbioscooptoepassingen, zoals IMAX Enhanced, Dolby Atmos, DTS:X en DTS Virtual:X. De SR6014 is voorzien van 11.2-kanaals verwerkingskracht. Als u een externe stereoversterker combineert met de interne 9-kanaals versterking, kunt u genieten van een volwaardige en meeslepende 7.2.4- of 5.2.6-geluidservaring. Zowel de SR6014 als de SR5014 zijn voorzien van Dolby Atmos Height Virtualization Technology, zodat gebruikers kunnen genieten van een driedimensionele luisterervaring zonder hoogte- of surroundspeakers. Luisteraars kunnen maximaal zeven kanalen configureren voor een 7.1-opstelling en de technologie voegt gevirtualiseerde hoogte- en surroundeffecten toe.

Nieuwste HDMI-technologie

De nieuwe SR-serie is voorzien van acht HDMI-ingangen met één ingang op het voorpaneel voor snelle aansluitmogelijkheden. Alle ingangen ondersteunen 4K Ultra HD 60Hz, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, Dolby Vision, HLG, High Dynamic Range (HDR10), 21:9 video, 3D en BT.2020 pass-through en HDCP 2.3 kopieerbeschermingsstandaard.

De SR6014 en SR5014 ondersteunen eARC (Enhanced Audio Return Channel) voor de transmissie van verliesvrije en object-georiënteerde audio, zoals Dolby TrueHD en Dolby Atmos. Luisteraars kunnen hierdoor eenvoudig genieten van betere en meeslependere geluidservaringen tijdens het tv-kijken. De Auto Low Latency Mode (ALLM) biedt gebruikers van de Xbox One een responsievere en meeslepende game-ervaring als de Xbox One is aangesloten op tv-modellen met ALLM-ondersteuning.

Muziekstreaming en intuïtieve spraakbesturing

De nieuwe AV-receivers uit de SR-serie maken gebruik van HEOS multiroom en zijn hierdoor compatibel met een breed scala aan streamingdiensten, zoals de gratis en premium versie van Spotify, Deezer, Tidal, TuneIn Internet Radio en meer. Bovendien werken ze met de belangrijke spraakbesturingssystemen: Google Assistant en Apple Siri. Gebruikers kunnen met behulp van een compatibele slimme microfoon of telefoon direct muziek streamen naar de SR-serie met behulp van hun stem. Met extra HEOS multiroom-componenten, zoals luidsprekers met HEOS en andere elektronica van Marantz, kunt u al uw muziek in één of meerdere ruimtes afspelen. U kunt ook stemopdrachten geven om het volume hoger of lager te zetten, te pauzeren, te dempen en het vorige of volgende nummer af te spelen. En dankzij de ondersteuning van AirPlay2 en Bluetooth profiteert u van nog veel meer streamingopties.

Audyssey MultEQ XT32 ruimtekalibratie.

De SR5014 is voorzien van Audyssey MultEQ XT en de SR6014 beschikt over Audyssey MultEQ XT32 ruimtekalibratie. Hierdoor kunnen luisteraars hun luisterervaring optimaliseren en kunnen de receivers moeiteloos in iedere ruimte worden geïnstalleerd. Met de meegeleverde meetmicrofoon analyseert Audyssey het geluid van elke speaker (inclusief subwoofers) tot op wel acht meetpunten en genereert nauwkeurige digitale filters die voor ieder kanaal de juiste frequentie en echo optimaliseren. MultEQ XT32 is voorzien van 512x filter-resolutie waardoor de Audyssey-kalibratie nog nauwkeuriger wordt uitgevoerd dan met de buitengewoon goede MultEQ XT-versie.

Audyssey Dynamic Volume dempt storende volumesprongen (in bijvoorbeeld reclamespotjes), zodat u op een lager volumeniveau toch van duidelijke dialogen en algehele geluidsprestaties kunt genieten. Audyssey Dynamic EQ levert helderheid over het volledige bereik en op ieder luisterniveau. Audyssey Low Frequency Containment op de SR6014 maakt gebruik van geavanceerde psycho-akoestische algoritmen om een full-range balans, inclusief een diepe bas te leveren. Dit zonder de buren of mensen in andere ruimten tot last te zijn. Audyssey Sub EQ HT laat u het DPS-filter van elk van de twee onafhankelijke subwoofers apart instellen voor een diepere bas met een verbeterde definitie. Met de Audyssey MultEQ Editor-app kunt u bovendien uw instellingen bekijken en aanpassen voor precieze afstemming.

Hi-res-ondersteuning en een geïntegreerde phono-ingang voor uitzonderlijke geluidsweergave

Geniet van uw favoriete muziek, games, films en meer met de legendarische geluidskwaliteit van Marantz. De SR-serie biedt de mogelijkheid om tot 24 bits/192 kHz ALAC, FLAC en WAV verliesvrije bestanden en DSD 2,8MHz en 5,6MHz muzieknummers te decoderen. Zo kunnen gebruikers precies zo van de inhoud genieten als de makers voor ogen hadden.

Vinylliefhebbers kunnen hun platenspeler aansluiten op de phono-ingang van de SR-serie en genieten van het traditionele geluid van hun LP-platencollectie. Beide modellen zijn voorzien van een geavanceerde phono-ingang met HDAM die de op-amp-oplossingen overtreft. Luisteraars zijn hierdoor verzekerd van het heldere en gedetailleerde geluid waar Marantz om bekend staat.

Ieder jaar een beetje beter

De AVR-modellen uit de SR-serie van 2019 zijn uitgerust met een nieuwe optie: HDMI Multiple Input Assign. Gebruikers kunnen hiermee naar meerdere audiobronnen luisteren terwijl andere videocontent op het scherm wordt weergegeven. All Zone Stereo Mode, oftewel Party Mode, kan nu worden opgeslagen als “Smart Select”, zodat de muziek zowel in de hoofdruimte als de tweede zone synchroon loopt. Hiervoor hoeft u alleen maar de “Smart Select”-knop op de afstandsbediening, in de app of op externe controllers te selecteren. De nieuwe serie is ook voorzien van HDMI Auto Input Rename waarmee de HDMI-ingangen automatisch worden hernoemd naar de bronapparaten, zoals “PS4” en “Apple TV”. Hiermee bespaart u tijd, omdat u de ingangen geen naam hoeft te geven.

Dankzij een nieuwe DSP-downmix-routine kunt u genieten van originele multikanaalse audioweergave in de hoofdruimte en tegelijkertijd in stereo naar dezelfde bron luisteren in een tweede zone. Interne versterkers kunnen worden toegewezen aan de speaker in de tweede zone of er kunnen actieve speakers of externe versterkers worden aangesloten op de zone pre-outs. Bovendien kan de 2-kanaals downmix draadloos worden gestreamdnaar verbonden HEOS-apparaten in het eco-systeem.

Na een firmware-update eind 2019 zullen gebruikers hun Bluetooth-hoofdtelefoons eenvoudig kunnen aansluiten op de receivers voor nog meer luistergemak. Met behulp van de “Bluetooth Out”-functie kunnen gebruikers vrijuit bewegen in hun woonkamer en in alle vrijheid van hun gekozen muziekbron genieten. Gebruikers kunnen ‘s avonds ook gebruikmaken van deze optie om de buren niet tot last te zijn of om hoorproblemen te compenseren zonder dat het geluid van de speakers onnodig hard moet worden gezet. Eenmaal aangesloten, kunnen gebruikers ervoor kiezen om het geluid alleen via de hoofdtelefoon af te spelen of tegelijkertijd via de speakers in surroundmodus en de hoofdtelefoon in stereo. De hoofdtelefoon is voorzien van afzonderlijke volumeregeling.

SR6014 en SR5014 zijn vanaf eind augustus verkrijgbaar in elegant zwart of zilvergoud, voor respectievelijk €1.399 en €899.

Verkooppunten van het merk marantz