Het Britse hifi-merk iFi is bezig met een nieuwe Zen-serie compacte desktop-audioproducten voor te bereiden. Het eerste product in deze serie is de iFi Zen Blue, een bluetooth-receiver die ontworpen is om aan te sluiten op een systeem om offline streamingfunctionaliteiten te kunnen bieden.

De Zen Blue kan verbinding maken met elk gewenst component via zijn (ongebalanceerde) RCA, 4,4 mm (gebalanceerde) Pentaconn, optische of coaxiale uitgangen, en ondersteunt  alle nieuwste codecs van hoge kwaliteit: aptX HD van Qualcomm (24-bit / 48kHz) ) en aptX Low Latency, Sony’s LDAC (24-bit / 96 kHz), Huawei HWA (24-bit / 96 kHz) en de AAC-codec waaraan Apple-apparaten de voorkeur geven. Een LED op het voorpaneel van de aluminium behuizing licht verschillende kleuren op om aan te geven dat de Bluetooth-codec wordt ontvangen, terwijl een andere LED op het apparaat oplicht om de bemonsteringssnelheid te communiceren.

iFi Zen Blue

De Zen Blue is het eerste product in zijn soort dat gebruik maakt van Qualcomm’s QCC5100-verwerking en DAC-chip, met nog een eigen interne tweakery in om de prestaties te optimaliseren. Het heeft de digitale en analoge fasen gescheiden, en signalen die naar de laatste worden gevoerd, worden niet alleen door de QCC5100 geleid, maar ook een extra ESS Sabre DAC-chip, die profiteert van zijn eigen tijdcorrectieverwerking. De analoge uitgangstrap van de Zen Blue is ook een uitgebalanceerd ontwerp.

iFi Zen Blue

De iFi Zen Blue zal beschikbaar zijn ergens in de loop van oktober. De prijzen in euro’s zijn nog niet bekend, maar in het Verenigd Koninkrijk zullen ze over de toonbank gaan voor £129.

Verkooppunten van het merk ifi-audio