Hoera, JBL viert zijn 75 jarig bestaan! Na driekwart eeuw staat de gerenommeerde audiofabrikant nog altijd garant voor geweldig geluid. Het eerste product, de D101? Dat werd in de beginjaren uitgebracht door oprichter James B. Lansing. Tot op de dag van vandaag is JBL partner van de meest iconische evenementen uit de muziekindustrie.

JBL 75De belangrijkste drijfveer voor JBL? Dat is ongetwijfeld innovatie in combinatie met met aandacht voor detail. De afgelopen tientallen jaren hebben de gepassioneerde technici van JBL gewerkt om nieuwe technologieën te produceren, marktleidende audio te ontwikkelen en de standaard op het gebied van design steeds hoger te leggen. Nog steeds bewandelt het merk haar eigen pad en bouwt ze aan een een toekomst waar innovatie centraal staat.

“De geschiedenis is voornamelijk te danken aan JBL’s toewijding aan kwaliteit en innovatie, waarbij de consument altijd centraal staat.”

Fantastisch dat JBL alweer 75-jaar bestaat, aldus Dave Rogers (president van de HARMAN Lifestyle divisie). De luisterervaring heeft naar eigen zeggen altijd de keuzes bepaald en in de loop van de decennia heeft JBL continu de beste audio- en lifestyle-ervaringen geboden voor luisteraars overal ter wereld.

Lees ook


JBL lanceert drie nieuwe hoofdtelefoonsJBL Live PRO+

 


 

Misschien een leuk wist-je-datje: ondertussen zijn er wereldwijd 100 miljoen verkochte draagbare luidsprekers al over de toonbank gegaan. Zo is JBL marktleider in draagbare luidsprekers en tevens het snelstgroeiende hoofdtelefoonmerk ter wereld. Vandaag de dag worden JBL luidsprekers wereldwijd in meer dan de helft van de bioscopen, stadions en muziekpodia gebruikt.

Het bedrijf werd opgericht in 1946 door James B. Lansing, een technicus met een passie voor innovatie. JBL heeft zich altijd sterk gemaakt voor de evolutie van audiokwaliteit.

Verkooppunten van het merk jbl