Sony heeft recent een nieuwe beeldprocessor aangekondigd voor hun Sony Bravia XR-tv’s: de Cognitive Processor XR™. Daarmee zet de gekende fabrikant ‘s werelds eerste reeks televisies neer die uitgerust zijn mét cognitieve intelligentie.

Maar wat is cognitieve intelligentie nu precies? We zien de wereld op basis van informatie die tegelijk via onze ogen en oren naar onze hersenen wordt gestuurd. Conventionele AI kan alleen elementen als kleur, contrast en details individueel detecteren en analyseren. Cognitive Processor XR kan alles in één keer analyseren, net als onze hersenen.

Hoe dat precies wordt gedaan? Om dit mogelijk te maken, verdeelt de Cognitive Processor XR het scherm in honderden zones en herkent hij de individuele objecten in deze zones beter dan ooit tevoren. Daarnaast kan hij de honderdduizenden verschillende elementen van één beeld in een fractie van een seconde analyseren, net als onze hersenen.

Het resultaat voor jou als kijker? Wel, je krijgt nog meer spanning en emotie te zien op het scherm. Sony wil daarmee graag een antwoord bieden op de vraag: hoe voelt de realiteit?  Met cognitieve intelligentie wordt de manier waarop onze ogen zien en onze oren horen beter begrepen. Ze bieden naar eigen zeggen een menselijker perspectief op beeld, voor een levensechte ervaring die ervoor zorgt dat je nog meer opgaat in elke scène.

Wil je graag meer leren over de filosofie achter de BRAVIA XR met Cognitive Processor XR en hoe hij het beeld en geluid nóg beter maakt? Bekijk dan zeker eens onderstaande video van Sony.

Verkooppunten van het merk sony