JVC zal binnenkort, zoals veel andere fabrikanten, afzakken naar Berlijn. De IFA beurs zal daar in september doorgaan. Toch kan het Japanse bedrijf het niet laten om al iets te laten glippen. Ze laten een nieuwe laser projector zien, welke ze tijdens IFA voor het eerst zullen presenteren, de D-ILA BLUEscent.

De IFA beurs staat voor de deur. Dat wil zeggen dat je van 2 tot 7 september mag je de nieuwste audiovisuele technologie aanschouwen in Berlijn. Een van de namen op de lijst is JVC, die al even een kleine “teaser” op YouTube plaatste. Daarin laten ze de contouren van hun nieuwste laser projector zien, de D-ILA BLUEscent. De nieuwe projector zal tijdens de beurs debuteren. JVC heeft daarom wel nog maar weinig details meegegeven. Wel weten we dat het toestel 4K resolutie en HDR-ondersteuning zal bieden.

De D-ILA projectoren van JVC behoren tot het high end segment van de fabrikant. Ze maken gebruik van de zogenaamde Direct-Drive Image Light Amplification-technologie (D-ILA). Via deze technologie wil JVC een natuurlijke, realistische kleur naar boven brengen. De eerste D-ILA projector werd in 1997 op de markt gebracht en werd ontzettend goed onthaald. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar wat JVC ons te bieden heeft. Voorlopig wachten we dus nog op IFA, maar ondertussen kunnen we nog naar de teaser van de D-ILA BLUEscent kijken.

Verkooppunten van het merk jvc