Audio Note focust zich vooral op het bouwen van buizenversterkers. Maar daarnaast fabriceren ze ook bronnen, luidsprekers en kabels. Heb jij al gehoord van de Cobra geïntegreerde buizenversterker van het Britse audiobedrijf? Nog niet? Dan vertellen we jullie in dit bericht er graag meer over.

Audio Note Cobra

De Audio Note is een ware krachtpatser, hij kan 28 Watt leveren per kanaal in klasse A. Daarnaast beschikt hij over 3 analoge en 3 digitale ingangen. Het apparaat heeft ook een paar buizen aan boord, meer bepaald vier per kanaal. Dus in totaal is er gebruik gemaakt van acht buizen per kanaal.

  • EL34 (4x)
  • 6UA6 (2x)
  • 5670 (2x)

De Audio Note Cobra kan volgens de fabrikant heel wat luidsprekers aansturen. Dat is vooral te danken aan de op maat gemaakte dubbele C-kern uitgangstransformatoren.

Intern heeft de fabrikant gebruik gemaakt van een DA-converter van 16-bit. Het betreft hier een chip van Philips: de TDA1543. De coax-ingang kan omgaan met 24-bit/176,4 kHz muzieksignalen. Maar doordat de Philips TDA1543 16 bit is wordt alles daarboven afgekapt.

Er is ook een optische SPDIF-ingang voor handen, die kan omgaan met signalen tot 24-bit/96 kHz. Als laatste kan je eventueel gebruik maken van de USB-ingang, deze ingang kan signalen verwerken tot 16-bit/48 kHz.

Wil jij graag meer weten? Bezoek dan gerust eens de website van Audio Note. Helaas is de Cobra alleen maar leverbaar in een zwarte uitvoering. Maar hij is wel per direct leverbaar zijn. In de verpakking zal je ook een handige IR-afstandbediening terug vinden, hiermee kan je de bron kiezen of het volume aanpassen.

Verkooppunten van het merk audio-note