Met de lancering van hun nieuwe soundbar wil het Zwitserse Revox zorgen voor een realistische home cinema ervaring. Daarnaast willen ze zich met de S100 ook onderscheiden door het bieden van een goede geluidservaring, maar niet alleen voor bij je favoriete film of serie.

Revox STUDIOART S100

Volgens Revox worden er heel wat soundbars op de markt gebracht die worden gemaakt om de geluiden van een film of serie te versterken. Maar bij het ontwerp van de S100 is het bedrijf uitgegaan van een andere filosofie.

Ze willen dat hun soundbar deel uitmaakt van een thuisbioscoop, maar het moet voor de eindgebruiker ook mogelijk zijn om op een onafhankelijke manier te genieten van hun favoriete muziek in een hoge kwaliteit.

Revox STUDIOART S100Intern in de S100 zal je high-end drivers aantreffen vergezeld met ruisarme versterkers. Deze bevatten gepatenteerde algoritmen die garant moeten staan voor de meest optimale klank. Ongeacht de stijl van muziek.

Het heeft een gewicht van ongeveer 10 kg en bevat 3 fullrange drivers van 70 millimeter. Verder zal je ook 4 woofer terugvinden die zullen zorgen voor de bas. Uniek hieraan is ook dat elke driver zijn eigen versterker bevat van 30 Watt. Naar eigen zeggen zou het frequentiebereik gaan van 44 Hz tot 20 kHz bij -3 dB.

Je kan zelf kiezen uit een aantal afspeelmogelijkheden: wifi, LAN, AirPlay of bluetooth met aptX. Bedraad kan ook, ze zijn er heel wat manieren: HDMI, optische en een coaxiale aansluitingen of een AUX-aansluiting. Dit moet het gemakkelijk maken om je tv, blu-ray-speler, cd-speler of MP3-speler rechtstreeks aan te sluiten.

De Studioart S100 kan je bedienen via een bijgeleverde afstandsbediening. Ook is het mogelijk om de Revox-app te installeren die het nog eenvoudiger maakt.

De nieuwe soundbar van Revox is leverbaar voor een adviesprijs van 1.499 euro. Bezoek de website van Revox als je meer wilt te weten komen over deze soundbar. Of zoals Revox hem zou noemen: een audiobar.

Verkooppunten van het merk revox