Het Zweedse audiomerk Supra Cables heeft goed nieuws, via een enthousiast persbericht kregen wij te horen dat ze hun portfolio verder mogen uitbreiden met dé ultieme luidsprekerkabel. Maak kennis met de Supra Sword Excalibur – Rhodium Edition.

Supra Cables Sword EXCALIBURTelkens wanneer de audiofabrikant nieuwe kabels uitbrengt, is dat telkens met het zelfde doel voor ogen: ‘s werelds beste luidsprekerkabel creëren zonder compromissen of snelkoppelingen. Ze willen iedere muziekliefhebber dan ook intens laten genieten van hun favoriete muziek. Om dat te bereiken is het nodig om de lat, wat betreft de kwaliteit, enorm hoog te leggen maar wel voor een betaalbare prijs.

Eerder verscheen Supra Cables al op de markt met hun originele Sword kabel. Ze zijn ervan overtuigd dat het één van de best beschikbare kabels was in het verleden ongeacht prijs of fabrikant, aldus Supra. Maar met de komst van dit gloednieuwe paradepaardje zetten ze nog een paar stappen verder naar totale transparantie.

Bifilar-gewonden litz 5N OFC-geleiders, gedraaid en afgeschermd voor minimale interferentie, PE-isolatie, CNC-gefreesde kabel splitter met banaan aardverbinding, XL-Annorum-aardgeleider en massieve koperen gerhodineerde connectoren. Dat zijn, in een notendop, de ingrediënten geweest voor het ontwerp van deze mooie en gepatenteerde high-end luidsprekerkabel.

De Supra CombiCon CB03-EX crimp body’s zijn speciaal ontworpen voor Excalibur en elke geleider is in het crimp body gedraaid voor maximale buigsterkte. De ongeïsoleerde litzedraden zijn mechanisch gekrompen voor een perfecte en luchtdichte kabelverbinding. Het connector lichaam heeft een Supra M6-schroefdraad, waardoor je als eindgebruiker kan kiezen tussen verwisselbare gerhodineerde Supra-schoppen (spades) of banaan / BFA-pinnen.

De aardverbindingen zelf hebben een lengte van 30 cm lang en zijn gemaakt van Supra XL-Annorum-geleiders. Er wordt tegelijkertijd gebruik gemaakt van speciaal aangepaste, gerhodineerde Supra CombiCon-connectoren.

Het geheim van de Supra Sword Excalibur – Rhodium Edition? De bifilair gewonden litz-geleiders hebben 24 individueel geïsoleerde strengen per geleider aan boord, 12 in één richting gewikkeld en de overige 12 in de tegenovergestelde richting. Dit allemaal zorgt voor een onderdrukking van het magnetische veld en een uiterst lage inductantie. Bovendien vermindert dit elk mogelijk dynamisch huideffect (skin effect).

Dankzij de lage inductantie (en door het feit dat de fase over het gehele hoorbare frequentiebereik behouden blijft) wordt er een minimaal invoegverlies tussen versterker en luidspreker gegarandeerd. Dit mooie samenspel van componenten zorgt voor een muzikale ervaring waarbij zelfs elke kleinste nuances in de muziek volledig tot zijn recht komt.

Supra Cables Sword EXCALIBUR

Wil je graag zelf de Sword Excalibur in zijn volledige dynamische glorie ervaren op jouw systeem? Dat kan, de adviesprijzen variëren tussen 1.300 en 1.800 euro afhankelijk van de lengte. Hieronder sommen we ze voor jullie op.

  • SWORD EXCALIBUR RHODIUM Edition – Single wiring 2m pair: € 1.300
  • SWORD EXCALIBUR RHODIUM Edition – Single wiring 3m pair: € 1.550
  • SWORD EXCALIBUR RHODIUM Edition – Single wiring 4m pair: € 1.800

Wil je graag meer te weten komen over deze premium luidsprekerkabel? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de website van Supra Cables.

Verkooppunten van het merk supra-cables