ZOLA your world. Zo start Teufel de introductie van hun nieuwste gaming headset die garant staat voor ontelbare uren ‘game fun’. Deze telg combineert kwalitatieve audio met een optimaal draagcomfort en vrijwel onbeperkte mogelijkheden als het gaat om personalisatie. De oorkussens, microfoonbeschermer en ‘kapjes’ op de buitenkant zijn beschikbaar in 6 verschillende kleuren. Het basismodel van de headset is leverbaar in twee uitvoeringen.

Teufel ZOLADankzij de ultrazachte ‘oordoppen’ voelt de headset licht aan. In de ZOLA zijn extra grote drivers geïntegreerd van 40 mm. De geluidskwaliteit draagt bij aan een nauwkeurige, akoestische weergave van de spelomgeving. Voor competitief ingestelde gamers biedt dit bovendien tactische voordelen. Meestal hoor je je tegenstanders voordat je ze ziet. Aangezien spelsucces staat of valt met teamcommunicatie, zorgt de optimaal gerichte HD-condensatormicrofoon zelfs in omgevingen met veel ‘rumoer’ voor verstaanbare gesprekken.

Met behulp van de gratis softwareoplossing, ook wel beter bekend als Teufel Audio Center, krijgen pc-gamers toegang tot diverse configuratiemogelijkheden. Zowel voor het geluid als de microfoon. Met de geïntegreerde geluidskaart (USB-dongle) kan gebruik gemaakt worden van DTS Headphone:X 2.0. Dit draagt bij aan een indrukwekkende 7.1 binaurale surround sound op de pc.

Zijn ‘bonte kleuren’ doen misschien iets anders vermoeden, maar de ZOLA staat naar eigen zeggen garant voor geluid van topkwaliteit en is flexibel als het gaat om inzetbaarheid. Met behulp van een bajonetsluiting is de aansluitkabel veilig aan de headset bevestigd. De inline afstandsbediening is vanuit ergonomisch opzicht optimaal geplaatst. Daarmee zou de ZOLA niet alleen geschikt zijn voor multi-player games maar ook voor dagelijkse videovergaderingen in het thuiskantoor. Met zijn mini-jack-aansluiting kan de headset op vrijwel elk apparaat aangesloten worden. Voor gebruik in combinatie met een pc wordt een speciale USB-dongle meegeleverd.

De ZOLA headset van Teufel is per direct verkrijgbaar in de basiskleuren Light Gray en Dark Gray. De accessoires (oordoppen, beschermer en covers van de oordoppen) zijn daarnaast verkrijgbaar in de kleuren Coral Red, Golden Amber, Grape & Aqua en Teal & Lime.