Er zijn enkele draagbare DAC’s op de markt die het geluid van je smartphone kunnen verbeteren, maar zijn niet altijd even praktisch. Daarom heeft Zorloo nu de Ztella uitgebracht: de DAC zit verwerkt in een kabel en weegt slechts 5 gram.

Het is momenteel nog een Kickstarter-project, maar de 5g in-kabel DAC is ontworpen als de middelste man tussen je telefoon en koptelefoon om het geluid van je muziek onderweg te verbeteren en ziet er veelbelovend uit.

Zorloo Ztella

De maker, het in Hong Kong gevestigde bedrijf Zorloo, heeft twee Ztella hi-res DAC-opties voor u: een versie die MQA ondersteunt en zonder deze ondersteuning.

Beide Ztella DAC’s ondersteunen PCM-bestanden tot 32-bit / 384 kHz DSD 5,6 MHz. Natuurlijk kan de MQA-ondersteunende variant ook Master Quality Authenticated-bestanden decoderen van ondersteunende muziek-apps zoals Tidal.

Zorloo beweert dat Ztella de kleinste USB-DAC is met MQA-renderertechnologie, die een MQA-bestand volledig kan ontvouwen voor optimale kwaliteit.

Het specificatieblad van de Ztella bevat verder de nieuwste generatie SABER DAC van ESS-technologie. Alle microfoon- of volumeknoppen op uw aangesloten hoofdtelefoon moeten ook volledig worden ondersteund.

Ondanks een kleine build, beschikt de Ztella ook over een nette LED-indicator om u te informeren over de muziek die wordt afgespeeld. De een licht blauw lampje licht op bij inactiviteit of bij het afspelen van SD-inhoud kleiner dan of gelijk aan 48 kHz, rood bij het afspelen van HD-inhoud groter dan 48 kHz of magenta bij het afspelen van een MQA-bestand.

Zorloo Ztella

De Ztella DAC’s worden vermeld als compatibel met plug-and-play op Android, iOS, macOS en Windows 10. Met de native USB-C-connector plus de meegeleverde USB-A-adapter kunt u verbinding maken met de meeste mobiele telefoons en computers. De nieuwste iPad Pro-serie van Apple wordt bijvoorbeeld geleverd met een USB-C-connector zodat u rechtstreeks verbinding kunt maken met Ztella, maar voor iPhone / iPads die Lightning-connectoren gebruiken, moet u een Lightning-adapter gebruiken.

Voor zo’n €36 euro kan deze DAC van jou zijn. Voor de MQA-versie is het zo’n €51. Momenteel heeft project zo’n €33.837 binnengehaald en haar goal van €9.185 waarvan de deadline over 3 weken afloopt zeker overschreden.

Neem gerust zelf eens een kijkje op de Kickstarter-pagina voor meer informatie.