Nog enkele dagen wachten en dan is het eindelijk zover: Audio Show iEar’ 2022 gaat van start (op zaterdag 26 en zondag 27 november 2022). Tot grote vreugde van vele muziekliefhebbers, audiofielen, … Elk jaar wordt de show groter, leuker en aantrekkelijker. Zo kan jij tijdens deze editie terecht in ruim 30 luisterruimtes waarin de producten van meer dan 75 merken te beluisteren én te bekijken zijn. Daarnaast zijn vele special guests uit de audio- en muziekwereld aanwezig waaronder Jan Douwe Kroeske, Johan Coorg, A.J. van den Hul, William McCarthy, Nicolas Débard, Siemen Algra, Ulf Soldan, David Meyerowitz, Mark Ragett, Jeremy Brown en vele anderen. Zij zorgen voor spetterende demonstraties, interessante workshops en live optredens. Niet te missen. De afgelopen weken hebben we in verschillende nieuwsberichten gecommuniceerd weten welke fabrikanten, importeurs, merken, … allemaal de ‘revue’ passeren tijdens aankomend weekend. In dit laatste deel van onze voorbeschouwing maken we het lijstje helemaal compleet. Gaande van ‘Q’ tot ‘Y’.

Quartz AV

Nieuw in de markt: importeur Quartz AV die zich met haar producten sterk toelegt op Home Cinema en Custom Install. De producten van Trinnov, JL Audio, Krix en Bowers & Wilkins Custom Install zijn hier dan ook uitermate geschikt voor. Het spreekt voor zich dat deze merken voorgesteld zullen worden. Daar stopt het niet want in de ruimte van Quartz AV kan een belangstellende interessante zaken ontdekken.

Om een voorbeeld te geven: Trinnov wordt gedemonstreerd. Dit betreft een ruimte kalibratie systeem wat in de afgelopen jaren naar de top van de markt is gegroeid. Wil je het allerbeste op akoestisch vlak? Dan wil jij deze demonstratie zeker bijwonen. Volgens de organisatie ga je verbaasd staan over het verschil. Een andere demonstratie is dan weer gericht op subwoofers genaamd ‘welk verschil maakt een subwoofer’. Wanneer je deze demo bijgewoond hebt, weet je één ding zeker: je wenst een subwoofer aan te schaffen of je wilt een beter subwoofer. Klaar om de wondere wereld van Quartz AV te ontdekken? Afspraak in ruimte B2 op de begane grond (links van de hoofdingang van het stadion).

Sennheiser

Sennheiser staat synoniem voor één van de meest toonaangevende fabrikanten op vlak van hoofdtelefoons en oordopjes. Daarnaast timmert het merk heel erg hard aan de weg van high-end soundbar oplossingen. De focus ligt voornamelijk op een uitstekend geluid, gecombineerd met een vrij compact en slank design. Dit jaar introduceert Sennheiser een nieuwe soundbar in het pakket. Het gaat om een exemplaar dat high-end geluid nog toegankelijker maakt voor jou als consument.

Voorts komt er een draadloze subwoofer bij die toegevoegd kan worden aan de soundbar modellen. Je zou nu kunnen zeggen: weeral een zoveelste subwoofer maar laat je niet misleiden want dit is erg bijzonder: bij Sennheiser kan je tot vier subwoofers draadloos verbinden aan één soundbar. Een echt, kamervullend geluid waarbij een nagenoeg perfecte geluidsweergave werkelijkheid wordt? Ontdek het zelf op Audio Show iEar’ in ruimte S9 op de tweede verdieping.

Servi-Q

Importeur Servi-Q zal op de show demonstreren in ruimte B3 (gelijkvloers), direct naast de hoofdingang. Servi-Q voert de merken Advance Paris, Elac, Cocktail Audio voor zowel de Nederlandse als Belgische markt. Ze halen een uitgekiende set-up ‘van stal’ waarbij de nieuwste modellen uit de Advance Paris voor- en eindversterker line-up centraal staan. Voor de liefhebbers die beter bekend zijn met Advance Paris: je weet wel, die in het oog springende apparaten met meters. De Elac Concentro boekenplank luidspreker zal aangestuurd worden.

Waarom precies deze luidsprekers? Heel eenvoudig: om een geweldig geluid neer te zetten hoef je niet noodzakelijk ontzettend grote speaker ‘in huis’ te hebben. In de ruimte wordt ook plaats gemaakt voor andere noviteiten van de merken Advance Paris, Elac en Cocktail Audio. Wil jij verrast worden? Noteer dan zeker ruimte B3 (begane grond) op je ‘lijstje’ van standhouders die je zeker wil bezoeken.

Smart Audio

Smart Audio is importeur van het Franse luidsprekermerk Focal. Focal timmert al ruim veertig jaar aan de weg van high-end luidsprekers en heeft haar sporen al lang verdient. Hun ultieme luidsprekerlijn is de Utopia en met het topmodel in de serie van 100.000+ euro (per stuk) klinkt dit ook als een Utopia. Deze prachtige speakers worden gedemonstreerd om te laten zien tot welk niveau Focal in staat is om weer te geven. Natuurlijk krijgen je ook als bezoeker alle andere nieuwe producten van Focal te zien.

Zo is de nieuwe Vesti serie te bewonderen. Mocht je hier minder bekend mee zijn: dit is een middensegment speakerlijn die garant staat voor uitmuntende prestaties. Wie Focal zegt, zegt tegelijkertijd ook hoofdtelefoons. Het Franse merk is al vele jaren sterk vertegenwoordigd in het segment van de betere headphones. Dit jaar werden bijvoorbeeld twee nieuwe modellen toegevoegd: de Utopia en Bathys. Deze, en de andere Focal hoofdtelefoons, zijn te beluisteren in ruimte N1 (verdieping 1) en S2 (verdieping 2).

Sony

Als je AudioVideo2day een beetje volgt, weet je dat Sony dit jaar hun nieuwe OLED A95 serie op de markt. Een portfolio waarbij een zeer hoge beeldkwaliteit wordt gecombineerd met heel wat mogelijkheden. Het wordt omschreven als de beste OLED televisie ooit, aangedreven door de revolutionaire Cognitive Processor XR. Wil jij genieten van een ongeëvenaard contrast met extreme helderheid en pure zwarttinten, vervat in een design met naadloze beeldrand? Denk er dan ook eens aan, als je je begeeft op de tweede verdieping, om langs te gaan in ruimte A4.

Sound United

Als je de volgende merken leest: Bowers & Wilkins, Denon, Marantz, Classé en Rotel, dan weet je dat er 1 gemeenschappelijke ‘noemer’ is namelijk Sound United. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid pakket met zeer vooraanstaande hifi merken zoals je hierboven al kon zien. Wij omschrijven het dan ook graag als volgt: klinkende namen binnen het marktsegment van hoogwaardige belevingsproducten die jij in huis kan halen.

Als je beschikt over zoveel merken binnen het ‘pakket’ dan is het logisch dat je dit jaar twee grote ruimtes ‘bezet’ op Audio Show iEar’ om dit alles ‘neer te poten’. Blikvanger is uiteraard de nieuwe S3 generatie van de 700 Serie. Om deze op de best mogelijke manier ‘voor het voetlicht’ te brengen, worden meerdere systemen gedemonstreerd uit de serie. In combinatie met de mooie Model serie modellen van Marantz.

Ga je langs in de andere ruimte van Sound United? Dan kan je rekenen op de ‘crème de la crème’ van het merk. Zoals het vroeger ook was, Bowers & Wilkins 800 Serie met de top elektronica van Classé. Ulf Soldan, Bowers & Wilkins Goeroe van het ‘eerste uur’, wordt ingevlogen voor de demonstraties. Kom je ‘vingers dus aflikken’ in de ruimtes van Sound United. Je bent van harte welkom in ruimte Z1 en Z2 (eerste verdieping).

Terrason Audio

Wie denkt aan een geluid dat ‘speelt’ op absoluut topniveau, denkt ongetwijfeld aan de producten én demonstraties van Terrason Audio. Een traktatie voor oog en oor. Om je nu al te doen ‘watertanden’: Arcam, Vivid Audio, Audeze, Grimm Audio, Mola Mola en Halcro behoren tot het Terrason Audio pakket. Kosten noch moeite worden gespaard in het opstellen van de mooiste installaties.

In de ruimte van Terrason Audio dit jaar: maar liefst drie high-end opstellingen. Vivid Audio Giya’s worden gedemonstreerd met de nieuwe Halcro Eclipse Mono eindversterkers. Halcro voert, mét recht, het lijstje aan met beste versterkers ooit gebouwd. Vivid Audio luidsprekers, uit de Kaya serie, worden gedemonstreerd met de Nederlandse elektronica van Mola Mola. Last but not least: Grimm Audio met hun high-end systeem. Als liefhebber mag je dit zeker niet aan je voorbij laten gaan. Terrason Audio is terug te vinden in kamer B12 (begane grond).

The Quest Group

AudioQuest: wie kent ze nu niet? De Amerikaanse fabrikant die hoogwaardige audio en video kabels produceert en verkoopt. Al jarenlang een begrip onder de hifi liefhebbers. Zowel ‘beginnende’ als ‘gevorderde’ audiofielen vinden in het productaanbod de juiste kabels en accessoires om hun volledige set mee aan te sluiten.

Ook in de wereld van stroomvoorziening laat AudioQuest zich gelden door de aanwezigheid van kwalitatieve netfilters en powercords. Dit zorgt voor meer dynamiek, detail en elimineert ruis. Tijdens Audio Show iEar’ zal AudioQuest ruimschoots aandacht besteden aan de vele luidsprekerkabels, power cords en digitale interlinks. De organisatie voegt eraan toe: als je set toe is aan een kabelupgrade, profiteer dan van de Audio Show iEar’ 2+1 beursactie. The Quest Group is terug te vinden in ruimte S5 en A1 op de tweede verdieping.

Vietron

Importeur Vietron, bekend van de merken Atoll Electronique, Acoustic Energy, Supra en Perlisten. Vorig jaar vielen ze in de prijzen met Atoll Electronique en dat was niet voor niks. Atoll biedt hoogkwalitatieve versterker en streaming audio oplossingen aan voor een heel ‘vriendelijk prijskaartje’. Met dit uitgangspunt groeit het merk stevig bij de muziekliefhebbers. De producten van Atoll zullen dan ook ruimschoots gedemonstreerd worden. Hierbij worden de luidsprekers van Perlisten gebruikt. Een nieuwe telg in het assortiment van Viertron. Kom dus zeker je oor ‘te luister leggen’ in ruimte S5 (verdieping 2).

Yamaha Music Europe

Yamaha: heeft een dergelijk merk nog wel een introductie nodig? Wellicht niet. Het is al decennialang een bekende speler in het hifi landschap. Met zeer mooie producten. Zowel op vlak van stereo als home cinema. Het eigen MusicCast streaming audio platform wordt steeds, meer en meer, in haar producten verweven. Zo groeit Yamaha als merk nog verder door.

Tijdens deze editie van Audio Show iEar’ gaat de aandacht vooral uit naar de combinatie van een top geluidskwaliteit, gecombineerd met de streaming audio mogelijkheden van Yamaha. In de nieuwste 2000 serie zijn deze aspecten met elkaar verenigd. Met de 3000 serie laat Yamaha horen waartoe ze nog meer in staat zijn. Als je denkt: dat zou ik ook wel eens willen horen, hebben we slechts 1 boodschap: laat je verrassen in ruimte N3 op de eerste verdieping.

Audio Show iEar’ 2022

De organisatie maakt zich sterk dat, met de aanwezigheid van alle importeurs, merken, producten, introducties, special guests, prijzen in combinatie met het toegewijde team van iEar’, jij als audiofiel of muziek- en/of filmliefhebber niet mag ontbreken op het evenement. iEar’ verwelkomt je met veel plezier. Plaats het zeker nu al in je agenda, mét stip: zaterdag 26 en zondag 27 november 2022. Er is een vrije inloop tussen 10 en 18 uur. De toegang is volledig gratis, zoals de ‘traditie’ het wil. De show vindt plaats in het Willem II stadion van Tilburg. iEar’ sluit af met volgende woorden: wij begroeten je graag tijdens de zevende editie van Audio Show iEar’. Tot dan!

  • Zaterdag 26 & zondag 27 november
  • Willem II stadion Tilburg
  • Openingstijden 10.00 – 18.00 uur
  • Ruim 75 fabrikanten in meer dan 30 luisterruimtes
  • Diverse productintroducties & speciale gasten
  • Entree gratis
  • Gratis ruime parkeergelegenheid
  • Gratis pendelvervoer tussen Tilburg CS en stadion
Verkooppunten van het merk cocktail-audio