De Audiolab 6000N Play is een draadloze audio-streaming-speler en is het nieuwste lid van de Audiolab 6000-serie componenten. Met DTS Play-Fi®-technologie kan muziek in hoogresolutie-indeling over een draadloze netwerk worden gestreamd en indien nodig eenvoudig worden uitgebreid naar een multiroom-systeem. Er kan gestreamd worden vanuit elke bron op het draadloze netwerk, inclusief smartphones, tablets of pc’s, evenals een NAS-station.

Heel wat mogelijkheden om te streamen dus. En ook aan muziekkeuze geen gebrek: een groot aantal internetmuziekservices zijn toegankelijk via de app, inclusief Spotify, Tidal, Qobuz, Deezer, HDtracks, Amazon Music, Napster en TuneIn. Spotify Connect wordt standaard geleverd.

Onder de behuizing zit nog veel meer slimme techniek. De 6000N Play bevat een hoogwaardige DAC, die dezelfde ES9018 Sabre32 referentie-chip gebruikt die te vinden is in de Audiolab 6000A geïntegreerde versterker. Er is ook dezelfde geïsoleerde voeding met een hoog efficiënte ringkerntransformator zoals gebruikt in het CD-transport van de Audiolab 6000CDT.

Audiolab 6000N PlayAnaloge en digitale verbindingen, plus een Ethernet-aansluiting zorgen voor veel flexibiliteit bij het instellen

Bediening en configuratie vindt plaats via de Play-Fi-app, die beschikbaar is voor iOS-, Android- en Kindle Fire-apparaten. De enige knoppen op de streamer zelf zijn de standby-knop en zes ‘preset’-knoppen. Deze presets werken zoals die op een DAB- of FM-tuner: selecteer gewoon een internetradiostation of een afspeellijst van een compatibele streamingdienst en sla deze op als een preset voor snelle toegang. Hiervoor is geen app vereist.

Er is ondersteuning voor hi-res audiostreaming tot 24-bit/192 kHz via wifi, of je kunt de unit hard-wire via ethernet voor een stabielere verbinding. Conventionele uitgangen omvatten analoge RCA, plus coaxiaal en optisch digitaal.

De Audiolab 6000N Play is vanaf mei verkrijgbaar in het zwart of in het zilver.

Verkooppunten van het merk audiolab