Zaterdag 24 en zondag 25 november vindt de New Music high-end Innovation show plaats in Brussel. Dit jaar is het de tiende editie van de hifi en home theater high-end show. Heel wat distributeurs en merken zullen aanwezig zijn. Ook de distributeur Belram zal aanwezig zijn met Supra, Atohm, Atoll en SSC.

Supra LoRad DC-BlockerSupra legt haar focus tijdens de beurs o.a. op de Supra LoRad DC-Blocker. Ze heeft dit apparaatje ontwikkeld om de impact van kwaadaardige elementen zoals de gelijkstroom (DC, Direct Current) op de wisselstroom (AC, Alternating Current) in de meeste moderne huishoudens en industrieën te minimaliseren.

Gelijkspanning wordt afgeleid van een aantal elektrische apparaten en veroorzaakt een offset op uw wisselstroomnet. Deze offset is het resultaat van elektrische apparaten die de AC-positieve en negatieve fase niet gelijk belasten. In de ideale hoofdstroomvoorziening zou er helemaal geen DC-offset moeten zijn.

Deze DC-offset beperkt de efficiëntie van de voeding in de meeste multimedia- en hifi-apparatuur en zorgt ervoor dat transformatoren verzadigen (de ijzeren kern). Het verhoogt de opbouw van ijzeren kernwarmte en kan zelfs transformatoren doen klinken met een zoemend geluid. Ten slotte kan het de levensduur van de apparatuur verlengen door de warmtedissipatie in het apparaat te verlagen. De sonische impact is in de meeste gevallen behoorlijk dramatisch en weer zal het hoorbare geluiden die niet uit de opname komen, afwegen. Je luistert naar muziek, films maar niet naar macht onregelmatigheden op je hoofd.

Opnieuw is Supra Cables toonaangevend door het aanbieden van een DC-blocker die DC tot 3,6 Volt stopt, waardoor het toekomstbestendig is, ook voor volgende generaties van elektrische consumenten die DC-offset geven. Het is heel eenvoudig om toe te voegen aan de bestaande stroomvoorziening. Het apparatuur zal veel beter klinken en alle andere Supra-netvoedingsapparaten in het LoRad-productassortiment zullen ideaal werken.

Hij heeft een vermogen van 16 Ampère en staat daarmee 3.680 Watt aan vermogen toe. Het verbindingssnoer is optioneel en ze raden wel hun Supra Lorad netsnoeren aan voor 16 Ampere voor een optimale werking. Merk op dat de DC-blocker ingangsaansluiting 16 Ampere heeft.

Het filter dempt geen enkele dynamiek. Wanneer het geluid veel schoner en strakker is nadat het filter is aangesloten, ervaren luisteraars soms de dynamiek die moet worden verminderd. Als er een verschil is in muziek en geluidsweergave waardoor delen die niet echt bij de bron horen worden verwijderd, is dit een vrij algemene reactie. Integendeel, het naar beneden brengen van het lawaai van de apparatuur zal ongetwijfeld de dynamiek verhogen en de duur van b.v. een baspuls. Nu is het waarschijnlijk mogelijk om elke toon in het basbereik te horen.

Verkooppunten van het merk supra-cables