Laten we 2022 op een leuke én muzikale wijze starten. Dat moeten ze gedacht hebben bij Cambridge Audio want de gekende audiofabrikant komen aanzetten met niet één, maar wel twee spiksplinternieuwe producten: de Alva TT V2 en Alva ST draaitafels. Droom jij al jaren van een perfecte vinyl collectie? Besteed jij heel wat tijd in platenwinkels, op zoek naar verborgen ‘juweeltjes’? Terwijl jij hiermee bezig was, was Cambridge Audio aan de slag om ervoor te zorgen dat jouw favoriete vinyl platen weergaloos afgespeeld kunnen worden. ‘Ontmoet’ de Alva TT V2 en Alva ST draaitafel.

Alva is de naam die Cambridge Audio heeft gegeven aan hun producten met het oog op: het karakteristieke én warme vinyl geluid naar voren brengen in jouw (luister)ruimte. Met de komst van beide modellen is het wel duidelijk dat het audiomerk erg goed heeft geluisterd naar jou als consument. Zo zijn er enkele belangrijke upgrades uitgevoerd die niet te missen zijn.

Cambridge Audio Alva TT V2

De Alva TT V2 is een tweede generatie ‘Direct Drive’ draaitafel die komt met een op maat gemaakte ‘Alva MC High-Output Moving Coil’ cartridge. Verder bevat dit exemplaar nog een geheel nieuwe toonarm met afneembare ‘headshell’. Verder kan je als (toekomstige) eigenaar van de Alva TT V2 nog profiteren van Hi-Res Bluetooth en geïntegreerde phonotrap. En het beste dat moet nog komen want zowel de geïntegreerde phonotrap als bluetooth zijn allebei schakelbaar. Volledig afhankelijk van jouw opstelling. Als dat niet uitermate handig is?

Lees ook


Cambridge Audio EvoCambridge Audio Evo: all-in-one muziekspeler mét minimaal en tijdloos design

 


 

Cambridge Audio Alva ST

Daarnaast is er uiteraard nog de Cambridge Audio Alva ST. Dit betreft een draaitafel met riemaandrijving die het erg eenvoudig maakt om te luisteren naar jouw favoriete platen. De Alva ST kan op vrijwel elk audiosysteem worden aangesloten omdat het ook voorzien is van een schakelbare phonostage. Daarnaast is dit model compatibel met bluetooth? Het wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde cartridge van Audio-Technica. Met inbegrip van een geheel nieuwe toonarm.

Nieuwsgierig naar de specificaties van beide draaitafels?? Hieronder delen we alvast een tipje van de ‘muzikale sluier’:

Wil jij graag meer weten over hetgeen de Alva TT V2 en de Alvas ST jou nog meer te bieden hebben? Surf dan gerust eens naar hun respectievelijke pagina’s en ontdek er alles over. Uiteraard zijn beide modellen aangekondigd naar aanleiding. van CES 2022. Naar verwachting zouden de eerste levering gepland staan voor dit voorjaar.

Of was jij misschien nog wat minder bekend met Cambridge Audio? Dan is onderstaand filmpje niet te missen waarin alles te weten komt over de ‘British Sound’ van Cambridge Audio. Klaar om volledig ondergedompeld te worden?

Verkooppunten van het merk cambridge-audio