Het Britse Chord Electronics kondigt de Ultima 5 en Ultima 6 aan. Het zijn twee stereo eindversterkers die de SPM 1200 MKII en SPM 1050 MKII opvolgen. Deze eerder genoemde modellen zullen geleidelijk aan uit het gamma verdwijnen van Chord Electronics.

Chord ULTIMA 6

De Chord Ultima 6 levert 180 Watt per kanaal terwijl dat bij de Ultima 5 300 Watt bedraagt. Met de lancering van deze nieuwe eindversterkers willen ze hun Ultima-topologie verder zetten. Deze zijn ook een beetje afgeleid van hun eerdere Ultima 2 en Ultima 3, maar dan met het verschil dat deze monomodellen waren. Ook hebben ze nog andere verbeteringen aangebracht.

  • Praktischer wat betreft het gebruik
  • Ook is de prijs voor deze nieuwe modellen gunstiger

Naar eigen zeggen willen ze met hun Ultima productlijn zorgen voor versterkers die kunnen zorgen dat er een dynamisch, krachtig en nauwkeurig geluid wordt neergezet. Zo kunnen de Ultima 5 en Ultima 6 ook gemakkelijk hoge stroompieken aan. Volgens Chord Electronics is de uitkomst altijd muzikaliteit.

Chord ULTIMA 6Daarnaast heeft eigenaar van Chord Electronics John Franks ook de circuits verder verfijnd. Hier zijn door de jaren heen heel wat aanpassingen aan gebeurd door verschillende ontwerpers. De Ultima productlijn maakt gebruik van twee systemen: dual-feed-forward error-correction topology en global feedback. Dankzij deze techniek wordt gezorgd dat er een snelheid van 300 Volt per microseconde ontwikkeld kan worden.

De Chord Electronics Ultima 5 en Ultima 6 laten zich niet alleen opvallen door hun gebruikte technieken, maar ook door hun design. Beide eindversterkers hebben een frontplaat van 28 millimeter dik die gefreesd is door een CNC machine. Chord heeft gekozen om de behuizing te maken van aluminium dat ook gebruikt wordt in de luchtvaart.

Chord ULTIMA 6Als je de Ultima 5 of Ultima 6 in huis haalt is het ook enorm handig om ze te stapelen op andere apparaten dankzij de voetjes (op voorwaarde dat de andere apparaten dezelfde vorm hebben). Deze zijn beschikbaar in 3 verschillende kleuren. Daarnaast beschik je als eindgebruiker ook over een cinch- en XLR-aansluiting.

Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar de website van Chord Electronics. In de loop van februari dit jaar zullen ze leverbaar zijn, we hebben nog geen informatie ontvangen wat betreft de prijs.

Verkooppunten van het merk chord-electronics