Inderdaad: Lyngdorf brengt nu met de modellen LS-1000, D-500, D-5 en BW-20 hun expertise op vlak van ‘home cinema’ en luidsprekers naar custom install speakers. Zelf zijn ze dan ook enorm verheugd om deze spiksplinternieuwe modellen aan te kondigen. Verschillende modellen die het mogelijk maken om gebruikt te worden in verschillende installaties. Gaande van een moderne woonkamer met ingebouwde luidsprekers naast de tv tot zelfs de grootste thuisbioscoop waarbij meeslepende audio niet kan ontbreken.

“Eight models to suit different installations, from a modern living room with in-wall speakers next to the TV up to the largest home theater with a big screen and immersive audio.”

Allereerst is er de D-500 en D-500 Center Full Range luidspreker. Beide speakers zijn voorzien van twee passieve woofers (175 millimeter), een driver voor de middentonen (175 millimeter) en een ‘zachte’ 28 millimeter dome tweeter’. Zowel de D-500 als de D-500 Center reiken tot een impressionisten 50 Hz. Dat impliceert dat een subwoofer dus niet altijd nodig is indien het zou gaan om kleinere thuisbioscoopopstellingen.

Daarnaast vinden we de eenvoudig te plaatsen D-5 en het plafondinbouw D-5 IC model terug. Die eerste betreft een tweeweg model dat een 25 mm dome tweeter heeft een 180 mm middentoner. In vergelijking met de D-500 zijn er geen passieve woofers te bespeuren. Maar laat je niet misleiden door zijn kleine formaat want de veelzijdigheid is vergroot. De D-5 gebruiken in de front LCR-array of als surround luidspreker? The choice is yours. Wil jij liever nog een stapje verder gaan voor dé ultieme beleving? Dan is er uiteraard nog de D-5 IC. Ideaal om in het plafond of aan de muur te monteren.

Als volgende ‘klepper’: de LS-1000 luidspreker die te verkrijgen is in afzonderlijke configuraties voor linker-, rechter- en middenkanalen. Perfect voor de grotere thuisbioscopen. Centraal staan 4 middentoners (115 mm), 25 mm spreekspoelen en maar liefst 8 dome tweeters van 25 millimeter. Er zijn 3 varianten beschikbaar waaronder de LS-1000 Left, LS-1000 Right en LS-1000 Center.

Verder mag de BW-20 uiteraard niet ontbreken. Een passief werkende subwoofer die voorzien is van twee krachtige 12 inch woofers met grote geventileerde magneten. Met inbegrip van dubbele spiders en aluminium conussen. Er wordt gesproken over een frequentiebereik dat loopt van 19 Hz tot 500 Hz. Impressive!

Wil jij ook eens genieten van deze prachtige paradepaardjes in ‘3D’? Volg dan zeker onderstaande video even mee want daarin ontdek je alles over deze beloftevolle Custom Installation speakers van Lyngdorf.

Verkooppunten van het merk lyngdorf-audio