TP Vision, een belangrijke speler in consumentenelektronica op het gebied van tv- en audio-entertainment met betrekking tot Philips TV & Geluid, heeft laten weten dat ze een samenwerking aangaan voor de komende drie jaar met Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Heel recentelijk werd de overeenkomst getekend tijdens de ‘Dutch Media Week’. Benieuwd naar wat dit nu precies in de praktijk betekend?

TP Vision. Het bedrijf achter de welbekende merken Philips TV en Philips Sound. Sinds 2012 is TP Vision verantwoordelijk voor alle tv’s en geluidsproducten van Philips zoals hoofdtelefoons en soundbars. Het ontwerp, de productie, de marketing, de verkoop en distributie nemen ze voor hun rekening.

TP Vision Beeld en Geluid

Door de jaren heen heeft Beeld en Geluid al een rijke collectie van radio- en televisietoestellen opgebouwd. Maar nu, door de samenwerking met TP Vision, kan het instituut niet alleen het verleden maar ook de innovatieve toekomst van audiovisuele apparatuur laten zien. In een eerste stap omtrent deze nieuwe samenwerking zal TP Vision de ‘Beeld en Geluid tentoonstelling’ in het museum helpen vormgeven door middel van ultramoderne LED schermen.

“We are proud and honored that we not only have the very first Philips television in our archives – the ‘Doghouse’ from 1949 – but that in the coming years we will also be able to show our museum audience the latest innovations from a high-tech company such as TP Vision.”

Vanaf de introductie van de televisie tot vandaag is Philips altijd een integraal onderdeel geweest van het verleden. Het heden en de toekomst van de media-ervaring in Nederland. Aldus Martijn Smelt, ‘Chief Marketing Officer’ bij TP Vision. Ze zijn dan ook enorm verheugd dat ze samen met Beeld en Geluid hun verhaal van vroeger en nu tot en met de innovaties van de toekomst kunnen vertellen.

Dat zegt Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van Beeld en Geluid. Als ‘partners’ vertellen ze jullie maar al te graag het verhaal van hoe ontwikkelingen in technologie onze media-ervaring heeft bepaald.

Verkooppunten van het merk philips