Het heeft misschien iets langer geduurd dan verwacht maar eindelijk is het zover: de Focus line-up van Dynaudio is officieel Roon Ready gecertificeerd. Beschik jij over een exemplaar uit deze reeks? Dan kan je in de Roon app de Dynaudio Focus luidsprekers eenvoudig activeren. Dit doe je door te navigeren naar het menu. Eerst kies je voor ‘Instellingen’, vervolgens ‘tik’ je op de sectie ‘Audio’. Klaar om te genieten?

Mocht je minder bekend zijn met het Focus portfolio van Dynaudio: het bestaat uit 3 exemplaren waaronder de Focus 10 (een tweeweg stand-mount luidspreker), de Focus 30 (een tweeweg vloerstaander) en de Focus 50 (een drieweg vloerstaander). Het ‘trio’ is ontworpen voor consumenten die een systeem willen dat meteen functioneert zonder dat ‘aanpassingen’ of extra apparatuur vereist zijn.

“Dynaudio Focus. Experience limitless music in audiophile quality, without cables. Instantly.”

Dynaudio kondigt de officiële Roon Ready certificering aan als ‘geweldig nieuws’ én terecht ook. Is de Roon software op een computer geïnstalleerd? Dan is het simpelweg een kwestie van de server software opnieuw op te starten. Gebruikers van een NUC met ROON ROCK moeten hiervoor via een webbrowser naar het IP-adres van de NUC gaan (bv. 192.168.1.10). Zo komt een belangstellende uit op de applicatie (web) van Roon. Door op ‘OK’ te klikken, kan de Roon Server Software herstart worden. Daarna zouden de Focus luidsprekers, onder de ‘kop’ Roon Ready in de app, op ‘inschakelen’ moeten staan.

Mocht er bij jou in de app nog steeds ‘uncertified’ staan? Dan kan je dat eenvoudig verhelpen door de Roon server software opnieuw op te starten.

Verkooppunten van het merk dynaudio