Vol trots stelt HARMAN Luxury Audio, ‘moederbedrijf’ van het gekende audiomerk JBL, ons voor aan hun nieuwste telg: de JBL 4305P Studio Monitor. Deze speakers zijn erg compact opgevat, maar dat wil niet zeggen dat het geluidsbeeld ook ‘compact’ zou zijn. Integendeel, deze 4305P Studio Monitor weet naar eigen zeggen een serieuze ‘audio punch’ te creëren. Dit model is voorzien van heel wat gepatenteerde akoestische technologieën die je volgens JBL doen geloven dat je aan het luisteren bent naar een groot paar vloerstaande speakers. Klinkt alvast erg indrukwekkend!

Kort samengevat zitten deze speakers boordevol handige features. Waaronder een schat aan zowel bekabelde als draadloze verbindingsmogelijkheden. De 4305P Studio Monitor van JBL opent een wereld aan nieuwe mogelijkheden voor muziekliefhebbers én -makers. Aldus JBL.

JBL 4305P Studio Monitor

Een set van deze speakers zorgt voor een actief luidsprekersysteem dat volledig op zichzelf staat. De 4305P Studio Monitor heeft een totaal vermogen van niet minder dan 300 Watt (RMS), een 24 bit/192 kHz DAC en als dat niet genoeg zou zijn: maar liefst 6 ingangen die gebruikt kunnen worden om digitale of analoge audiobronnen aan te sluiten.

En hoe zit het dan met die bovengenoemde ‘features’ waar we over spraken tijdens de inleiding? Wel, één daarvan is onder meer de zogenaamde ‘bass contour control’. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt akoestische verschillen omtrent luidsprekerplaatsing en -positionering te compenseren. Als aanvulling daarop bevat dit model een ‘signal-sensing’ subwooferuitgang op lijnniveau voor het aansluiten van een externe actieve subwoofer.

“For many modern listeners, streaming audio provides easy and convenient access to an entire world of music and the 4305P shines in this regard.”

De JBL 4305P Studio Monitor heeft een geïntegreerde ‘streaming engine’ aan boord die ondersteuning biedt voor zowel bekabeld als draadloos luistergenot. Apple AirPlay 2, bluetooth of Google Chromecast? Driemaal: ja! De ingebouwde DAC (24 bit / 192 kHz) zorgt er voor dat jij je geliefkoosde muziek nog intenser kan beleven. Natuurgetrouwheid troef!

Naast een excellente draadloze audio, heeft de 4305P nog een aantal aansluitingen voor fysieke bronnen beschikbaar. Reken hierbij op synchrone USB en optisch digitale ingangen. Alsook een 3,5 mm analoge ingang. Verder bevat dit model een analoge ingang met gecombineerde XLR / 1⁄4-inch TRS phono-connectoren. Met inbegrip van een schakelaar voor het gebruik met gebalanceerde of ongebalanceerde signalen. Als dat niet leuk is?

Vergelijkbaar met de grote ‘broers en zussen’ binnen het Studio Monitor portfolio, maken deze spiksplinternieuwe speaker gebruik van gepatenteerde JBL-transducertechnologieën die hoogwaardige audioprestaties mogelijk maken die normaliter niet bereikbaar zijn bij traditionele ontwerpen.

Er wordt verwacht dat deze Studio Monitor speaker beschikbaar zal worden in het eerste kwartaal van 2022.

Verkooppunten van het merk jbl