Ondertussen draait CES in Las Vegas op volle toeren. Ook Harman International, dochteronderneming van Samsung, is aanwezig op het evenement. Het demonstreert daar de Mark Levinson No 5105 aan het grote publiek. Een nieuwe platenspeler die in de zomer van 2020 leverbaar zou zijn.

Volgens Harman Luxury Audio is het ontworpen en gebouwd voor de analoge muziekliefhebber die hoge eisen stelt. De Mark Levinson No 5105 zou moeten zorgen voor een ongeziene luisterervaring in deze prijsklasse.

Mark Levinson No5101“De kwaliteit van de No 5105 moet worden gehoord om te worden gewaardeerd, en we zijn erg trots om de legendarische kwaliteit van Mark Levinson beschikbaar te maken voor een bredere reeks liefhebbers van opgenomen muziek.”

De nieuwe platenspeler heeft een premium precisie en is volledig ontworpen op maat. De Mark Levinson No 5105 combineert glanzende elementen die heel goed samen gaan met het veelgeprezen industriële ontwerp uit de 5000-serie.

Mark Levinson No5101Er is een op maat gemaakte hoogglanzende back toonarm buis van 10 inch. De toonarm is gemaakt van koolstofvezel versmolten met een massieve aluminium headshell met een geïntegreerde vingerlift. Het plateau weegt ongeveer 14 pond en is opgehangen aan een geslepen, geharde stalen as die draait op lagers.

De platenspeler heeft geen last van temperatuursverschillen omdat het regelsignaal volledig digitaal wordt gegenereerd. Dit zorgt ook voor een meer stabiele snelheid en een lagere wow en flutter waarde. De Mark Levinson No 5105 kan werken op spanningen tussen de 90-260 Volt wisselspanning. Bij je aankoop krijg je ook vier verschillende soorten AC-kabels meegeleverd.

De Mark Levinson No 5105 zal verkrijgbaar zijn in de zomer van 2020 met of zonder mc-cartridge. In afwachting daarvan kan je al eens een kijke nemen op de website van Mark Levinson.

Verkooppunten van het merk mark-levinson