PSB Speakers, de gekende Canadese fabrikant van o.a. luidsprekers, mag haar Alpha-productserie verder uitbreiden met twee gloednieuwe modellen. Ze verwelkomen met plezier de Alpha AM3 en Alpha AM5 actieve luidsprekers.

De basis van beide modellen? Dat is is ongetwijfeld hun eenvoud want je hebt geen versterker of app nodig om te zorgen voor de muzikale noot in jouw luisterruimte. Centraal staan dan ook niet voor niets compact, minimalistisch maar toch enorm veelzijdig.

En die laatste kunnen we vooral terugbrengen naar de aansluitingen die voorhanden zijn.  Denk maar aan de ingebouwde bluetooth, de analoge en digitale ingangen of de geïntegreerde draaitafelingang. Het is zelfs zo dat de Alpha AM3 en Alpha AM5 voorzien zijn van een bluetooth-ontvanger die ondersteuning biedt voor aptX HD.

De Alpha AM3 en Alpha AM5 zijn beide voorzien van een master/slave-systeem waarbij de versterker voor zowel de linker- en rechterluidspreker geïntegreerd is in het linker model. Door middel van een luidsprekerkabel worden ze met elkaar verbonden.

Tot zover de gelijkenissen, uiteraard zijn er ook enkele verschillen waaronder bijvoorbeeld de grootte zoals de naam het misschien al deed vermoeden. Niet alleen het uiterlijk is verschillend maar ook de gebruikte componenten. De AM3 is voorzien van een 100 mm woofer en kan 2 x 35 Watt leveren terwijl de AM5 garant staat voor 2 x 50 Watt. Dit model heeft een conus van maar liefst 133 mm die gemaakt is van polypropyleen.

Als je de Alpha AM3 of Alpha AM5 van PSB Speakers graag in huis wilt halen, dan betaal je respectievelijk 399 en 599 euro. Er is de keuze uit een witte of zwarte afwerking.

Verkooppunten van het merk psb-speakers