Dynaudio, de bekende Deense luidsprekerfabrikant, heeft Evoke gelanceerd: een nieuwe serie luidsprekers bestaande uit vijf passieve modellen, speciaal ontworpen om echte high-end technologie, topklasse bouwkwaliteit en een luxueuze afwerking te bieden.

Evoke is een vanaf de basis volledig nieuw ontworpen en ontwikkelde serie, en biedt geavanceerde technologieën die rechtstreeks zijn overgenomen uit de Contour- en de eveneens nieuwe Confidence series (voor het eerst getoond op de High-End-show 2018 in München).

De serie bestaat uit twee compacte luidsprekers (Evoke 10 en 20), twee vloerstaande luidsprekers (Evoke 30 en 50) en een speciale center-speaker (Evoke 25C), zodat met de serie ook een volledige thuisbioscoop samengesteld kan worden.

Luister naar je favoriete album alsof je hem voor het eerst hoort. Steeds opnieuw.

Evoke 10
Evoke 10

Evoke is de nieuwste topprestatie van de experts bij Dynaudio Labs, de gloednieuwe ultramoderne R & D-faciliteit van Dynaudio in Skanderborg, Denemarken. Het ontwerpproces stuwde het team naar nieuwe technologische hoogten en vereiste daarnaast intensieve analyses in de indrukwekkende Jupiter meetfaciliteit… om nog maar te zwijgen van de vele uren intensief luisteren.

De geheel nieuwe Cerotar-tweeter maakt zijn debuut in deze serie. Het is een gloednieuw ontwerp gebaseerd op Dynaudio’s bekroonde Esotar Forty anniversary-tweeter en de machtige Esotar3 uit de nieuwe Confidence serie. Onder de 28 mm softdome bevindt zich de nieuw ontwikkelde Hexis-dome (alleen te vinden in de nog te introduceren Confidence serie). Deze Hexis-dome optimaliseert de luchtstroom achter de softdome om zodoende de frequentierespons van de tweeter af te vlakken en ongewenste resonanties te elimineren. De nieuwe ‘motor’ maakt gebruik van keramische strontiumcarbonaat ferriet+ magneten om het rendement te verhogen.

Evoke 20
Evoke 20

De nieuwe Esotec+ woofers maken gebruik van de bekende MSP (Magnesium Silicaat Polymeer) membranen, net zoals alle thuis-, professionele studio- en autoluidsprekers van Dynaudio die al decennialang gebruiken. De versies van 14 cm in Evoke 10, 30 en 25C hebben nieuwe surrounds en verbeterde Ferrite+ magneetsystemen om hun uitslag, hun frequentierespons en hun lagefrequentie-dynamiek te vergroten – en dat allemaal met behoud van de prestaties in het middengebied. De 18 cm-drivers in Evoke 20 en 50 lenen ook technologie van de Contour- en Confidence serie om hun opmerkelijke laagfrequente dynamiek en timing te leveren. De mid-unit van de Evoke 50 is direct afgeleid van die in de populaire Contour 60. Hij heeft een krachtige neodymium-magneet en maakt gebruik van lichtgewicht materialen (waaronder een aluminium spreekspoel en glasvezel spreekspoelhouder) die speciaal zijn geoptimaliseerd voor hun taken in het middengebied. Alle luidsprekers zijn voorzien van hoogwaardige cross-overs die voor de allerbeste prestaties zijn uitgerust met op het gehoor geselecteerde componenten.

Evoke 30
Evoke 30

Elk van de strakke, elegante kasten (het resultaat van maanden zorgvuldige prototyping, verfijning en zorg) is beschikbaar in vier afwerkingen: Black High Gloss, White High Gloss, Walnut Wood en Blonde Wood.

Nieuwe laktechnieken zorgen ervoor dat de ‘Gloss’-versies een prachtige bijna glasachtige afwerking hebben, terwijl de houtversies open nerven laten zien voor een warm, natuurlijk gevoel.

“We hebben Evoke gemaakt omdat we willen dat iedereen kan genieten van echte hifi – iets waar we allemaal naar streven – zonder de kamer opnieuw in te hoeven richten, zonder geliefde apparaten weg te gooien en zonder dat de prijs een bezwaar hoeft te vormen. We hebben Evoke gemaakt voor mensen die zich alleen maar druk willen maken over de vraag waarnaar ze naar moeten gaan luisteren”, aldus productmanager Otto Jørgensen.

Evoke 10 (€1.400 per paar) is een compacte tweewegluidspreker met een 14 cm long-throw-woofer. Net als alle nieuwe modellen in deze reeks, beschikt deze over de nieuwe 28 mm Dynaudio Cerotar-tweeter met de nieuwe Hexis-dome.

Evoke 50
Evoke 50

Evoke 20 (€2.000 per paar) is de grootste van de twee compacte luidsprekers uit deze serie. Dit tweeweg ontwerp combineert de 28 mm Cerotar-tweeter en Hexis dome met een 18 cm long-throw-woofer.

Evoke 30 (€3.200 per paar) is een compacte, elegante 2,5-weg vloerstaande luidspreker. Met zijn hoogte van minder dan een meter heeft hij twee 14 cm long-throw-woofers en de 28 mm Cerotar-tweeter (compleet met de ingenieuze Hexis dome) voor niet te onderschatten prestaties.

Evoke 50 (€4.400 per paar) is een grote vloerstaande 3-weg luidspreker. Deze grootste luidspreker uit deze serie combineert een enkele driver van 15 cm voor de middentonen met een tweetal long-throw-woofers van 18 cm en de Cerotar-tweeter, uitgerust met de Hexis dome.

Evoke 25C (€1.200) is een 2,5-weg centerluidspreker bestaande uit twee 14 cm long-throw-woofers, evenals de Cerotar tweeter (met Hexis-dome) uit deze serie, die een klankmatige uniformiteit in een multi-channel garandeert.

Evoke is vanaf januari 2019 leverbaar.

Evoke 25C
Evoke 25C
Verkooppunten van het merk dynaudio