We zien het steeds meer en meer: fabrikanten die inzetten op duurzaamheid. Zo ook bij HARMAN International, een dochteronderneming van Samsung Electronics Co. Ltd., waarbij de focus ligt op ‘connected technologies’ voor zowel de zakelijke markt als de auto- en consumentenmarkt. Het bedrijf stelt alvast ambitieuze doelen op ecologisch vlak. HARMAN verbindt zich ertoe om bij te dragen aan een betere én duurzamere toekomst. De genomen initiatieven worden niet alleen vergroot maar ook versnelt.

HARMAN benadrukt dat ze vastbesloten zijn om het positieve verschil te maken. Hun doel voor 2040? Volledig CO2-neutraal zijn. Een ambitie die relevant is, zeker ‘in het licht’ van het laatste onderzoek dat de producent heeft gevoerd. De analyse toont aan hoe krachtig de samenhang tussen muziek en sociale verandering is. 42 procent van de Amerikanen die deelnamen aan dit onderzoek benoemt muziek als inspiratiebron voor betrokkenheid bij sociale bewegingen. 60% van hen gelooft dat de planeet gered kan worden door de kracht van muziek.

“Duurzamer worden vraagt om een veelzijdige benadering die de in- én externe werkwijze van HARMAN omvat, en die ervoor zorgt dat onze hele bedrijfsketen die waarden deelt. Dus alles en iedereen, vanaf onze sollicitatieprocedure en bedrijfscultuur tot aan het bezorgen van producten die waarde toevoegen op een manier die respect toont voor de planeet die we met z’n allen delen.”

Aldus Dave Rogers, President bij de Lifestyle Division van HARMAN. Bij HARMAN zijn ze erg trots op hoe ver het bedrijf al gekomen is. Uit hun persbericht blijkt duidelijk dat HARMAN vastbesloten is om hun beloftes na te komen.

Nu vraag je je waarschijnlijk af: welke concrete initiatieven zijn er al genomen? In de afgelopen jaren heeft HARMAN’s lifestyle-afdeling hard gewerkt om hun bedrijfsvisie, als het gaat om duurzaamheid, waar te maken. Van ontwerp tot productie, verpakkingen tot energieverbruik en levenscyclus tot bedrijfsketen: duurzaamheid is geïntegreerd in verschillende producten van JBL, Harman Kardon en InfinityLab.

Getuige daarvan zijn de recente lanceringen van de JBL Go 3 Eco en JBL Clip 4 Eco, Harman Kardon Onyx 8 en Flip Essential 2. Het merk laat weten dat er, tegen het eind van dit jaar, vier producten aankomen die gemaakt zijn van gerecycled plastic. Daarnaast worden er dit jaar 34 producten gelanceerd in een volledig duurzame verpakking. De nieuwe JBL WAVE TWS hoofdtelefoon wordt verzonden in een doos die 56 procent kleiner is dan zijn voorganger. De snoeren van de Harman Kardon Onyx 8 in EMEA zijn PVC-vrij. Ook lanceerde HARMAN onlangs het merk InfinityLab: een nieuwe, milieuvriendelijke stroom-accessoirelijn die voor 90% uit gerecycled plastic bestaat.

Maar daar stopt het niet. HARMAN streeft er ook naar de levensduur van zijn producten te verlengen, onder meer door het product te verstevigen en eenvoudige reparatie en recycling mogelijk te maken. Ook kunnen de meeste draagbare speakers van HARMAN tegen stof en water. Hierdoor kunnen ze nog langer mee.

Van veertien producten wordt dit jaar (2022) verwacht dat ze het EPA Energy Star-label krijgen. Dit label meet hoe efficiënt het product omgaat met energie. Als het gaat om verpakkingsmateriaal en de grootte van verpakkingen: HARMAN werkte al met gerecycled karton, gebruikt geen plastic meer en is overgegaan op milieuvriendelijk printen met soja inkt. Als aanvulling op het verkleinen van de pakketten voor een optimale verzending en het verder verkleinen van de CO2-voetafdruk.

Verkooppunten van het merk jbl