Ben jij als fervent muziekliefhebber tegelijkertijd ook fan van wagens? Meer specifiek van SUV’s? Dan zal het nieuws van Bowers & Wilkins als muziek in de oren klinken. Hun collaboratie met Volvo Cars krijgt namelijk een vervolg met de nieuwe, volledig elektrische Volvo EX90 SUV die wordt uitgerust met een ‘High Fidelity Sound’ door Bowers & Wilkins. Een hoogwaardige systeem, dat prachtig geïntegreerd is in de nieuwste elektrische auto, biedt een ongekende audio-ervaring. Die ervaring is gebaseerd op meer dan 50 jaar expertise op vlak van geluidsweergave. Zowel thuis als in opnamestudio’s. Inclusief de iconische, beproefde luidsprekertechnologieën waar het roemrijke Bowers & Wilkins bekend om staat.

Bestuurders die echt het allerbeste wensen, kunnen de Volvo EX90 als optie laten uitrusten met een ‘High Fidelity Sound by Bowers & Wilkins’. Waar een trotse eigenaar van de EX90 SUV op mag rekenen? 25 krachtige luidsprekers, waaronder de nieuwste versie van de iconische Tweeter-on-Top technologie, door Bowers & Wilkins ontwikkelde Continuum conussen en 1610 Watt aan vermogen. Het luidsprekersysteem wordt aangevuld met geavanceerde Dolby Atmos decodering waardoor de luisteraar nog sterker in de muziek wordt meegezogen.

Bowers & Wilkins Volvo EX90

Bowers & Wilkins heeft vanaf de ontwikkelingsfase samengewerkt met de ontwerpers en audiotechnici van Volvo Cars. Het doel? Een ongeëvenaarde geluidsweergave creëren. Om dit te bewerkstelligen, zijn de posities van de luidsprekers in de auto geoptimaliseerd. De geluidsweergave werd specifiek afgestemd op deze auto. Zo klinkt de muziek exact zoals de artiest het oorspronkelijk bedoelde. Ook wel beter bekend onder de term ‘True Sound van Bowers & Wilkins’.

“We vinden het geweldig dat we onze jarenlange samenwerking met Volvo Cars nu via de levering van ons High Fidelity Sound-systeem in de Volvo EX90 kunnen voortzetten.”

Aldus Dan Shepherd, Sr. Director – Automotive Partnerships bij Bowers & Wilkins. Dit wil zeggen dat Bowers & Wilkins het voorkeursaudiomerk is voor alle kopers van Volvo’s in de 60- en 90-serie.

Het audiosysteem van Bowers & Wilkins sluit naadloos aan op de ‘designtaal’ van Volvo Cars. Achtergrondverlichting die in houten panelen is ondergebracht met speciaal ontworpen dubbel geëtste, geborstelde RVS luidsprekergrills… Picture perfect! Met de dubbele etstechniek wordt er gezorgd voor de allerhoogste akoestische transparantie met inbegrip van de best mogelijke geluidskwaliteit.

Een belangrijk ‘onderdeel’ van het hoogwaardige audiosysteem in de Volvo EX90 is de door Bowers & Wilkins ontwikkelde Tweeter-on-Top technologie. Door de tweeter in zijn eigen, aparte behuizing bovenop het dashboard te plaatsen, kunnen de technici van Bowers & Wilkins kleuring en geluidsreflectie vanaf de voorruit beperken. Dit verhoogt de helderheid van het geluid en maakt het zeer gedetailleerd en waarheidsgetrouw. De dubbele dome tweeters bestaan uit een dome van zeer dun aluminium, ondersteund door een ring van dikker aluminium voor extra stijfheid en om vervorming bij de hoogste frequenties en volumes tegen te gaan.

Continuum conussen zorgen voor authenticiteit en precisie in het middenbereik en maken zo een waarheidsgetrouwe geluidsweergave in de hele auto mogelijk. Opnamestudio’s over de hele wereld, waaronder de Abbey Road Studios in Londen, maken gebruik van luidsprekers met Continuum technologie. Ook het paradepaardje van Bowers & Wilkins, de 800 Series Diamond luidspreker, is hiermee uitgerust.

Voor extra veiligheid, en om de luisteraar nog meer ‘onder te dompelen’ in de muziek, is de Volvo EX90 voorzien van twee luidsprekers in de hoofdsteunen van de voorstoelen. Vier luidsprekers zijn geïntegreerd in het plafond. Deze fungeren als hoogtekanalen voor de Dolby Atmos ervaring.

Het audiosysteem wordt ‘versterkt’ door intelligente technologie waarbij luisteraars het geluid kunnen afstemmen, rekening houdend met hun ‘smaak’. De Studio modus geeft een neutrale geluidsweergave die in een opnamestudio vereist is. Met behulp van de modi All Seat, Driver of Rear wordt de audio voor de overige inzittenden geoptimaliseerd.

Overal ter wereld vertrouwen professionele opnamestudio’s, zoals onder andere de iconische Abbey Road studio’s in Londen, op de Bowers & Wilkins luidsprekers. Met Premium Sound by Bowers & Wilkins. Met deze samenwerking leggen Bowers & Wilkins en Volvo de lat nog hoger als het gaat om geluidskwaliteit in wagens.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins