Chromecast liefhebbers met een 4K-tv hebben er lang genoeg op moeten wachten, maar eindelijk komt Google met een versie die 4K-beelden streamt. De Google Chromecast Ultra streamt naast 4K Ultra HD ook High Dynamic Range-beelden om het beste uit een HDR-ready tv te halen.

Chromecast is een HDMI-dongle die in de HDMI-poort van je tv past en met je WiFi-netwerk connecteert om vanaf je smartphone, tablet of pc bedient te worden. Groot voordeel is dat je smartphone of tablet enkel een opdracht geeft aan de Chromecast, die de taak verder op zich neemt om je content af te spelen. Ondertussen is je smart device vrij om te gebruiken en vreet het geen extra stroom; in tegenstelling tot wanneer de content rechtstreeks gestreamd wordt.

Nu er steeds meer 4K-content verkrijgbaar is via diensten als Netflix en YouTube kon Google niet achterblijven met een nieuwe Chromecast. De Chromecast Ultra verschilt uiterlijk amper van de Chromecast 2, maar heeft onderhuids meer rekenkracht om overweg te kunnen met vier keer meer pixels. Ook is er nu een Ethernet-poort in de stroomadapter, handig wanneer het WiFi-signaal slecht is.

Niet alleen Netflix en YouTube, ook Google Play Movies & TV zal 4K-content aanbieden.

De Chromecast Ultra is binnenkort leverbaar voor een adviesprijs van 79 euro.