Grado heeft zijn eerste bluetooth-hoofdtelefoon gelanceerd, de GW100, terwijl de concurrentie daar al een vrij lange tijd mee bezig is. ‘Sinds 1953 heeft Grado Labs zich aangepast op ons eigen tempo,’ laat Grado zelf weten ter verdediging.

Het feit dat ze niet als een van de eersten mee op die kar sprongen, schrikt hen niet af. Ze wilden wachten tot de draadloze prestaties een bepaald niveau bereikt hebben.

De GW100 maakt gebruik van de kenmerkende drivers die te vinden zijn in de bedrade modellen van het merk. Hier zijn de drivers eenvoudig geconfigureerd en afgestemd op de verschillende gebruikte behuizingen.

Ze beweren ook de eerste Bluetooth-hoofdtelefoon met open achterkant ter wereld te zijn. De luidsprekerbehuizingen en -inbouwelementen zijn vanaf de grond opgebouwd om met name de geluidlekkage tot 60% te verminderen in vergelijking met de bedrade modellen.

De GW100s gebruiken Bluetooth-versie 4.2 (niet de nieuwste 5.0-versie) met aptX en wanneer ze afspelen op 50 procentvolume kan hun batterij 15 uur meegaan met slechts een keer op te laden.

De website van het merk merkt ook op dat de GW100’s ‘de eerste stap zijn in wat er gaat komen’, dus wie weet volgen er nog meer draadloze modellen.

De GW100 hoofdtelefoon is verkrijgbaar voor €249.

Verkooppunten van het merk grado