Grimm Audio komt op de audiomarkt met een een opvolger voor hun LS1s-DMF motional feedback subwoofer: ontdek de SB1 sub. Hiermee wil de gerenommeerde audiofabrikant hun eigen ontwikkelde Digital Motional Feedback-technologie naar een nieuw niveau tillen. Aldus Grimm Audio.

Eerder in 2016 toen ze de LS1s-DMF introduceerde, waren ze als het ware een pionier met hun hightech mechatronica in audio. Het motional feedback-concept van Philips uit de jaren 70 werd verbeterd dankzij moderne sensoren en DSP-technologie. Door hun ervaring van de afgelopen jaren wist Grimm Audio zowel de prestatie als de haalbaarheid (wat betreft de productie) van de woofer te verbeteren. Dit leidde al heel snel tot de SB1. Benieuwd naar het totaalplaatje?

Als grootse nieuwigheid is er een andere driver ingebouwd die synoniem staat voor nog minder vervorming. Maar dat is niet alles want ook onder de behuizing zijn er heel wat wijzigingen aangebracht. Gaande van een nieuwe sensor tot volledig herontworpen elektronica en voedingen. Een betere resonantiecontrole incluis.

Lees ook


Grimm Audio MU1Grimm Audio stelt firmware-update voor MU1 voor

 


 

“The new SB1 consolidates the unique position we acquired with the LS1 DMF sub: resonance free bass power with extremely low distortion in a handsome little box. And with the new switch, these qualities are available to everyone.”

Zo klinkt het bij Eelco Grimm, Creative Director bij Grimm Audio. Naar eigen zeggen is de SB1-sub is een perfecte partner voor het LS1-portfolio. De SB1 is de kleinste subwoofer op de markt met een krachtige lineaire respons die gaat van 20 Hz tot maar liefst 250 Hz.

Nog meer leuks ontdekken over de mogelijkheden van de SB1 subwoofer? Dat doe je hier.

Verkooppunten van het merk grimm-audio