De bekroonde Emit serie van Dynaudio wordt vernieuwd. Deze Emit serie is als het ware de ingang tot het high-end universum van Dynaudio. Prestaties die buitengewoon zijn in deze prijsklasse. Dat is wat Dynaudio hiermee wilde bereiken. En of dat gelukt is.

Deze vernieuwde serie bestaat in totaal uit 5 belevingsapparaten. De Emit 10 en de Emit 20 zijn twee monitor-modellen voor op een stand. Daarnaast heb je de Emit 30 en de Emit 50. Dat zijn twee vloerstaanders. Als laatste heb je dan nog de Emit 25C. Dit is een centerluidspreker.

Dynaudio Emit Serie

Een hele reeks modellen die apart of samen zorgen voor een knap staaltje audio. Wat deze serie ook zo mooi maakt is dat ze allemaal zijn ontworpen, vormgegeven, getuned en geoptimaliseerd in Denemarken bij Dynaudio Lab.

“We besteden dezelfde aandacht aan details bij de ontwikkeling van onze modellen en delen daarbij zoveel mogelijk technologie door de series heen om elke luidspreker die we maken de authentieke Dynaudio prestaties mee te geven.”

Maar wat is nu de technische kant achter deze mooie serie? Alle Emit luidsprekers maken gebruik van de Cerotar tweeter. Hierin zit een speciaal ontworpen AirFlow magneet die zelfs terug te vinden is in de legendarische Esotar 3 tweeter. Als het ware dus een typisch Dynaudio kenmerk.

Daarnaast worden ongewenste resonanties tegengehouden dankzij ‘airflow-optimisation’. Deze techniek hebben ze geïmplementeerd in de ruimte achter het membraan. Samen met de interne Hexis die de luchtstroom controleert, verkrijg je schonere en aangenamere hoge frequenties.

De mid-en bastonen worden natuurlijk zeker niet vergeten. De middentoners en woofers zijn allemaal gebaseerd op de drivers in de Evoke serie. De perfecte combinatie van lichtheid, stijfheid en demping worden dankzij het zelf ontwikkelde materiaal MSP (Magnesium Silicate Polymer) gegarandeerd. Dit zorgt voor een ongelofelijke nauwkeurigheid zodat jij met de beste klanken optimaal kan genieten van je favoriete muziek.

Laten we nog een verder in detail treden. Niet zomaar een detail maar eentje die ervoor zorgt dat het ongewenste ‘puffen’ bij lage tonen geminimaliseerd wordt. Hoe dat wordt gedaan? Met een nieuwe basreflexpoort inclusief dubbelzijdige uitloop. Verassende basprestaties gegarandeerd dus.

Aan kleur ook geen gebrek. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende varianten: zwart, wit of walnoot. Allemaal afgewerkt met een speciaal vervaardigd laminaat. Ze worden daarnaast ook geleverd met een zwart, magnetisch bevestigd front.

Dynaudio Emit Serie

Een hoop klasse met geweldige geluidsprestaties. Dynaudio heeft ons weer weten te verrassen met de vernieuwde Emit familie. Alle modellen zijn ondertussen al wereldwijd leverbaar.

Nieuwsgierig naar de adviesprijzen? Hieronder een overzicht:

  • Emit 10: € 729 per paar
  • Emit 20: € 950 per paar
  • Emit 30: € 1.500 per paar
  • Emit 50: € 2.000 per paar
  • Emit 25C: € 680 per stuk

Kijk zeker eens op de website van Dynaudio om alles te ontdekken over deze serie.

Verkooppunten van het merk dynaudio