Leuk nieuws van Samsung want ze hebben recent laten weten dat hun Neo QLED TV’s een certificering hebben ontvangen voor Spatial Sound Optimization van het VDE (Verband Deutscher Elektrotechniker). De VDE’s Spatial Sound Optimization-classificatie wordt toegekend aan producten die een consistente geluidservaring bieden, ongeacht de ‘locatie’.

Verschillende kijkomgevingen creëren verschillende geluidservaringen. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan een woonkamer, een slaapkamer, een terras, … De plaats waar je precies aan het genieten bent van je favoriete content, heeft een invloed op het geluidsbeeld.

Om ervoor te zorgen dat een dergelijke variatie (wat betreft geluid) zoveel mogelijk tot een minimum beperkt wordt, heeft Samsung nu de SpaceFit Sound feature toegevoegd aan hun Neo QLED modellen.

“To reduce such variation in sound, Samsung has added the SpaceFit Sound feature to its Neo QLED TVs, enabling its products to provide a sound experience consistent to a standard listening environment.”

Zo zullen ingebouwde microfoons gebruikt worden om de omgeving te herkennen. Gordijnen, tapijten of muren die het geluid kunnen beïnvloeden zullen gedetecteerd worden. Wanneer de televisie bijvoorbeeld herkent dat het tapijt in de woonkamer het midden- en hoge tonen absorbeert, stemt hij het geluid af op de living door de midden- en hoge tonen te versterken.

Samsung Neo QLED TV

Wanneer de tv dicht bij de muur wordt geplaatst, kan het basgeluid worden vervormd omdat er weinig ruimte is tussen de muur en het tv-toestel zelf. Dankzij SpaceFit Sound kan het ‘probleem’ opgemerkt worden. Vervolgens zal de bas versterkt worden voor een nóg helderder geluid.

De geluiden die door de omringende muren, plafonds en vloeren worden weerkaatst, zijn veel luider dan het geluid dat we direct horen. Dit betekent dat gebruikers de geluiden van hetzelfde product anders kunnen voelen.

Terwijl jij als eindgebruiker voorheen de audio handmatig moest configureren, herkent ‘SpaceFit Sound’ nu automatisch de omgeving zodat er geen extra instellingen nodig zijn. Handig toch?

Verkooppunten van het merk samsung