Chord Electronics pakte tijdens High End München uit met de nieuwe Huei phono amp. Een première naar aanleiding van de 30e verjaardag van het grensverleggende Britse merk.

Volgens Managing Director & Chief Designer John Franks, bijgestaan door Sales Director Colin Prat, Production Director & Designer Matt Bartlett en PR Manager Dan George is de Chord Huei het resultaat van 30 jaar ervaring in het bouwen van versterkerschakelingen. Het was dan ook met gepaste trots dat ze de nieuweling in de Chord family presenteerden.

Chord Electronics Huei phono amp

Huei phono amp
De Huei phono amp is met zijn futuristisch ogend ontwerp duidelijk herkenbaar als een Chord. Daarmee bedoelen we uiteraard de kenmerkende gekleurde bolvormige bedieningstoetsen en het koepelvormige kijkvenstertje dat je een blik gunt in het inwendige van de Chord.

Microprocessor
De Huei is geschikt om zowel met MM als met MC elementen te werken. Hij wordt bestuurd door een gesofisticeerde ultra low-noice microprocessor. Het kleine aluminium kastje beschikt over gebalanceerde RCA- en ongebalanceerde XLR- uitgangen. Met impedantie-matching en schakelbare rumble filters aan boord is deze phono amp instelbaar om de moeilijkste omstandigheden aan te kunnen. De voeding is ondergebracht in een aparte behuizing.

Made in Britain
De benaming Huei mag dan wel Oosters aandoen, toch is de Chord Huei phono amp een volledig Brits product. Hij zal vanaf deze zomer verkrijgbaar zijn. Het precieze prijskaartje is nog niet bekend, maar we weten wel al dat de Huei in zijn thuisland voor £990 over de toonbank zal gaan. We kijken er alvast naar uit om de nieuwkomer in onze test set-up te verwelkomen. Hopelijk met doopsuiker er bij.

Ultima 2 en 3
Maar er viel nog meer te ontdekken: de nieuwe mono eindversterkers Ultima 2 en Ultima 3, het meest recente ontwerp van John Franks. De Ultima 2 en 3 maken, samen met hun grote broer de Ultima, deel uit van de reference series. Elke Ultima is hand made in Britain, een proces dat trouwens meerdere dagen duurt.

Prijskaartjes
Voor de in 2018 gelanceerde Ultima met zijn onvoorstelbare 780W moet je £ 30.000 ophoesten. De Ultima 2 met zijn vermogen van toch nog 750 W tik je op de kop voor £ 18.360. De kleinste telg, de Ultima 3 met zijn ‘bescheidener’ 480W is van jou voor £ 11.000. In tegenstelling tot de Huei phono amp zijn de Ultima 2 en 3 onmiddellijk beschikbaar. Denk er aan, vooraleer je je naar een dealer rept, dat het over monoblokken gaat en dat je er dus altijd 2 nodig hebt. Maar dan haal je natuurlijk wel de vlaggenschepen van Chord in huis.

Verkooppunten van het merk chord-electronics