Huawei zal op 26 maart officieel haar nieuw topmodel introduceren: de P30 Pro. Deze smartphone zal een krachtige zoomcamera bevatten en nog meer mogelijkheden met weinig licht.

Clement Wong, marketingtopman van Huawei, heeft aan Android Central bevestigd dat de Huawei P30 Pro een periscopische lens zal krijgen. De Huawei P30-serie arriveert op 26 maart tijdens een evenement in Parijs.

Het topmodel P30 zal beschikken over een periscoop-stijl zoom camera voor “super zoom” vermogens. Het exacte zoomniveau was niet onthuld, maar de P20 Pro van vorig jaar (zie foto boven) bevatte 3x optische en tot 5x hybride zoom, dus een belangrijke upgrade die verder gaat dan dit is hetgeen we zullen mogen verwachten.

Huawei P30 ProHet gerucht gaat om een ​​10X-zoomlens, hoewel Wong dit niet wilde bevestigen. Richard Yu, CEO van Huawei, postte wel een foto waaruit de eerste conclusies getrokken kunnen worden. Het schot, gepubliceerd in het Chinese sociale netwerk Weibo met een watermerk dat subtiel de configuratie van een quadcamera bevestigt, toont duidelijk details van het maanoppervlak.

Wong beloofde dat de P30 Pro iets zou bieden “dat nog niemand heeft gedaan”, wat suggereert dat de periscoopcamera van de P30 een aangedreven, mechanische zoomlens zou kunnen omvatten. Dat zou een indrukwekkende technische prestatie zijn, maar, net als bewegende delen van welke aard dan ook, waarschijnlijk een zwak punt is als de telefoon valt.

Naast verbeterde zoomfuncties, wil Huawei ook voortbouwen op de uitstekende prestaties bij weinig licht van de P20 Pro. Het bedrijf gaat niet verder op in de details, maar Wong heeft duidelijk gemaakt dat de volgende generatie nachtcamera een belangrijke upgrade heeft gekregen.

Er zal ongetwijfeld meer informatie volgen vanaf 26 maart wanneer de P30-serie uitgebracht wordt.

Verkooppunten van het merk huawei