Een home cinema die om je heen is gebouwd? Het kan met de Cinergy line-up van Monitor Audio. Dit portfolio van hoogwaardige belevingsproducten biedt installateurs de nodige creatieve flexibiliteit om overtuigende ‘soundscapes’ te creëeren in een thuisbioscoop. Dankzij een modulair ontwerp, op maat gemaakte ‘isolatie’ en slimme bevestigingsmethoden kan je genieten van een onvergetelijk geluid dat volledig afgestemd is op jouw ruimte.

Met meer dan 50 jaar audio-expertise brengt Monitor Audio, met de voorstelling van Cinergy, hun knowhow naar het grote scherm. Van MPD hoogfrequent transducers tot RDT II-drivers, elk element vervult een specifieke rol om indrukwekkende prestaties neer te zetten dankzij apparaten uit het Cinergy assortiment. Het toestel beschikt over een THX-certificering wat de hoogste normen van filmische uitmuntendheid garandeert.

Monitor Audio Cinergy

De hoogfrequente transducer is ontworpen om een nauwkeurig en levensecht geluid te produceren. Zonder enige vervorming. Dit wordt mogelijk gemaakt door een technologie genaamd ‘Micro Pleated Diaphragm’. Je kan het vergelijken met een supersnelle accordeon die de plooien ‘samenknijpt’ om een zo vloeiend mogelijke output te creëren.

Monitor Audio CinergyDaarnaast beschikt het toestel over RDT II-woofers. Deze zorgen voor een luide en dynamische bas. De woofers zijn zowel uitzonderlijk sterk als licht. Je kan deze exemplaren, qua opbouw, het best vergelijken met een ‘sandwich’ van ultradunne huidjes die op een honingraat Nomex-kern gelijmd zijn. Dit zijn dan tevens Monitor Audio’s drivers die de laagste vervorming bieden.

“Bring cinema perfection home. Introducing Cinergy, the ultimate home cinema experience.”

Dankzij het modulaire ontwerp kan je met Cinergy jouw eigen home cinema samenstellen naargelang je ‘smaak’. Zo is er de keuze uit verschillende isolatie- en bevestigingsmethoden om een geluid van professionele kwaliteit te ‘ontplooien’. De ‘toebehoren’ met betrekking tot isolatie zijn zelf ontwikkeld door de audiotechnici van Monitor Audio. Van een voetsisolater met 3 lagen tot een L-vormige beugelisolator, je ontvangt het allemaal bij levering. Zo wordt er gezorgd dat de kleinste details in de weergave goed tot hun recht komen. Trillingen die gereduceerd worden tot 18 dB? Dat zeker.

Monitor Audio CinergyVoorts zijn flexibele installatieopties beschikbaar waarbij je de middentweeter-array van de Cinergy 100, 200 en 300 probleemloos kan draaien. Afhankelijk van jouw voorkeur kan je de middentweeter dus verticaal of horizontaal installeren. Je hoeft geen compromissen te sluiten op vlak van design.

De Monitor Audio Cinergy serie omvat 4 luidsprekers waaronder de Cinergy 100, Cinergy 200, Cinergy 300 en Cinergy Sub15. Hoe de prijs oploopt heb je in eigen handen aangezien je zelf kiest welke apparaten nodig zijn om te genieten van de beste ervaring in je thuisbioscoop. Meer informatie over de verschillende Cinergy producten kan je vinden op de website van Monitor Audio.

Verkooppunten van het merk monitor-audio