Een 3-daags programma, opgezet door JBL en Martin Garrix, waarbij ‘aanstormend talent’ de kans krijgt om het podium te ‘bestijgen’: dat is kort samengevat wat de Martin Garrix & JBL Music Academy (powered by STMPD RCRDS & Studios) te bieden heeft. Dit wordt georganiseerd voor iedereen die gepassioneerd is door muziek en tegelijkertijd droomt van een muzikale carrière. Er is immers meer nodig dan enkel en alleen een hit scoren. Niet alleen JBL maar ook Martin Garrix vindt het belangrijk dat jong talent een kans krijgt om hun talenten verder te ontplooien. JBL en STMPD RCRDS stellen aan jullie voor: de Martin Garrix & JBL Music Academy.

Deze biedt een unieke kans voor 40 talentvolle muzikanten, songwriters, zangers en producers om te leren van experts uit de muziekindustrie. Een opportuniteit om je muzikale carrière een boost te geven. Het wereldwijde initiatief is bedoeld om muzikaal talent naar een volgende niveau te brengen. De geselecteerde ‘cursisten’ van de Academy leren alles over muziek. Bijkomend wordt er meer verteld over branding en business. De meest uiteenlopende experts in de industrie staan de aanwezigen te woord.

Van het schrijven, mixen en masteren van de beste platen, tot het bouwen van je PR, socials en visuele identiteit. Daarnaast horen de opkomende muziektalenten meer over de zakelijke facetten, zoals het managen van bookings, distributie en juridische zaken

“Martin Garrix is al ruim anderhalf jaar JBL ambassadeur en dit programma is echt een volgende stap in onze samenwerking.”

Aldus Robert-Jan van Dormael, Vice President Integrated Marketing EMEA HARMAN. Voor ons is het belangrijk dat wij talent een stem geven en dit is ook waar Martin Garrix en STMPD RCRDS veel tijd in investeren. Het lijkt Robert-Jan geweldig als hier een toekomstige JBL ambassadeur uit voort komt.

Ook Martin Garrix is erg blij met deze volgende stap. Met zijn label STMPD RCRDS ligt de focus al bij opkomend talent. Dankzij de collaboratie met JBL kunnen ze dat versterken. Er worden talks en trainingen georganiseerd. Zo kan het beste in hen naar boven gehaald worden. De ‘training’ gaat door in Amsterdams grootste opnamestudio, STMPD Studios, waar naast Martin Garrix onder andere Pharrell Williams, Lady Gaga, Snoop Dogg, The Black Eyed Peas, The Script en David Guetta hebben opgenomen.

Zoals eerder gezegd is Martin Garrix & JBL Music Academy voor muzikaal talent, opkomende artiesten, producers, zangers en songwriters uit onder andere Europa. Ervaring is geen vereiste: zowel beginnende als ervaren artiesten maken kans om deel uit te maken van de 40 participanten.

Een belangstellende kan zich aanmelden door een motivatievideo te maken. Tevens wordt er gevraagd om maximum drie tracks in te sturen. De inschrijvingen lopen van 1 december 2022 tot 27 januari 2023, waarna de deelnemers bekend worden gemaakt in februari 2023. De Academy vindt plaats van 28 tot 31 maart 2023 in Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link.

Qua inhoud is dit nieuwsbericht misschien iets anders dan jullie van ons gewend zijn, aangezien we veelal communiceren over sfeervolle belevingsproducten die jij in huis kan halen. Maar, aangezien de ‘rode draad’ (lees: passie voor muziek)hetzelfde is, dachten we dat onze lezers het bovengenoemde wel kunnen ‘smaken’.

Verkooppunten van het merk jbl