Met de kerst- en feestdagen in het vooruitzicht, lanceert Sonos ‘S.A.N.T.A’. Voor de lezers die nu al denken dat het niets te maken zou hebben met muziek, heeft het wel degelijk mis. S.A.N.T.A staat, in ‘termen’ van Sonos, synoniem voor Seasonal Audio Noise Tracking Aggregator. Dit betreft een uniek algoritme dat gemaakt is om de feestvreugde compleet te maken, geheel op muzikale wijze. Benieuwd hoe dit juist in elkaar zit?

De S.A.N.T.A Index van Sonos analyseert de frequentie waarmee gebruikers in elk deelnemend land de vijf populairste kerstliedjes en -films zoeken en afspelen via de Sonos-app. Dit wordt uiteraard gecombineerd met andere statistieken. Denk maar aan de hoeveelheid sociale media content over de feestdagen en het sentiment hiervan.

Dit alles genereerde een zogenaamde dagelijkse ‘Jingle Wave score’ op een schaal van 0 (geen kerstvreugde) tot 100 (maximale kerstvreugde). Zodra de Jingle Waves het kantelpunt bereiken, gedefinieerd als 50, is de officiële start van het kerstseizoen daar. En die dag is vandaag (lees: 8 december 2022).

De Seasonal Audio Noise Tracking Aggregator (S.A.N.T.A.) Index is afgelopen oktober in het leven geroepen. Het staat dus als een paal boven water: 8 december markeert het officiële begin van de feestdagen. En ja, Sonos kan het bewijzen waarbij muziek het fundament vormde. Benieuwd naar de resultaten van de S.A.N.TA. index in jouw regio? Surf dan zeker eens naar deze link.

Verkooppunten van het merk sonos