Met de komst van hun Quantum TWS zet JBL de eerste échte draadloze game-oordopjes in de markt. Onderweg gamen met inbegrip van een uitstekende geluidskwaliteit? Het kan vanaf vandaag. Nooit meer ‘kabels’, nooit meer gedoe. De beloftes klinken allemaal zeer mooi. Veel beter wordt een game-ervaring ‘on the go’ niet. Aldus JBL.

JBL Quantum TWSAllereerst pakt JBL uit met QuantumSURROUND. Hierdoor zitten gamers niet alleen midden in de game wat betreft geluid. Samen met ‘features’ zoals True Adaptive Noise Cancelling en Ambient Aware kan jij als consument geluiden én afleiding van buitenaf uitermate goed controleren. Perfect als je even hélemaal op wil gaan in je game. Ongeacht de locatie. Voor de True Adaptive Noise Cancelling is er gebruik gemaakt van 4 beamforming-microfoons, alsook een automatische kalibratie om in ‘the zone’ te blijven. Ambient Aware filtert omgevingsgeluid op basis van jouw voorkeuren.

Die flexibiliteit geeft ook de bijbehorende USB-C dongel waarmee net zo eenvoudig een low-latency verbinding kan maken. Al dan niet met een PC, iMac, PlayStation, Nintendo Switch en/of andere mobiele apparaten.

Vervolgens ondersteunt de JBL Quantum TWS twee verbindingen tegelijk. Met behulp van de USB-C dongel kan je verbinding maken met je favoriete gaming device enerzijds, anderzijds kan je connectie maken via bluetooth. Perfect voor je mobiel bijvoorbeeld. Zo hoef je nooit meer een oproep te missen. De draadloze in-ears zijn voorzien van zes microfoons in totaal (drie op elke oordop). Een kristalheldere communicatie? Check.

Door het ontwerp dat eerder ‘licht’ is opgevat, qua ‘gewicht’, is dit exemplaar uitermate geschikt voor lange gamesessies. Dankzij een certificatie volgens IPX4 is de Quantum TWS zweetbestendigheid. Duurzaamheid, op vlak van gebruik, staat centraal. Een belangstellende kan rekenen op luisterplezier tot wel 24 uur. Acht uur via het oortje, 16 uur via de draadloze oplaadcase. De draadloze game-oordopjes zijn ‘compatibel’ met Multi AI. Druk eenvoudigweg om te ‘praten’ met je favoriete slimme assistenten (wanneer aangesloten op een mobiel apparaat).

Ondertussen is de Quantum TWS van JBL al leverbaar voor een adviesprijs van 149 euro. Op het moment van schrijven kan je enkel kiezen voor een zwarte uitvoering.

Verkooppunten van het merk jbl