De nieuwe Klipsch Heritage HP-3 is een indrukwekkende hoofdtelefoon die een ode is aan stichter Paul W. Klipsch. Het nieuwe model is er vanaf volgende maand.

Als recent nieuw vlaggenschipmodel is de nieuwe Klipsch Heritage HP-3 alles wat je van een vlaggenschipmodel mag verwachten. De nieuweling werd met de hand samengesteld door Klipsch, de hoogstaande over-ears hebben houten ear-cups, magnetische lederen ear pads en een handgestikte hoofdband van rundsleer.

De 52mm biodynamische driver heeft een free-edge design. Dat zou volgens Klipsch voor meer helderheid en minder verkleuring moeten zorgen. Bovendien zouden ze een soundstage leveren die vergelijkbaar is met die van de beste vloerstaander van het merk. Met een impedantie van maar 25 Ohm kan je de Klipsch Heritage HP-3 ook perfect gebruiken met je smartphone of draagbare muziekspeler.

De Heritage HP-3 is te koop in walnut, ebony of oak en wordt verkocht met een 1,4m en 2m kabels, een 6,3mm adapter en een houder. Voor 1199 dollar kan hem vanaf nu al voorbestellen.

Verkooppunten van het merk klipsch