De LMC-5: Luxman’s nieuwste phono cartridge die eerder dit jaar werd voorgesteld. Tijdens de ontwerpfase was het vooral de bedoeling om een phono cartridge op de markt te brengen die alle muzikale details van een plaat perfect weet ‘op te pikken’. Tot zelfs in de kleinste details toe. 

Reliable groove reading, accurately articulating the most delicate music signals pressed on vinyl. Aldus Luxman over hun nieuwste telg die er op komt in navolging van hun gekende LMC-1- en LMC-2-modellen.

“The MC type power generation engine features a cross-mounted iron core with a compact magnetic system to improve efficiency.”

De LMC-5 komt in een fraaie, donkerrode afwerking waarbij het logo van Luxman mooi naar voren komt. Het mc-element is gemaakt van aluminium en heeft een gewicht van slechts 8,5 gram. Benieuwd naar het design?

Er wordt een frequentiegebied opgegeven van 10 Hz tot 35 kHz, een interne impedantie van 4,7 Ohm (1 kHz) en een uitgangsspanning van 0,4 mV (1 kHz, 3,54cm / sec.).

Lees ook


Sony WH-1000XM4 ReviewSony WH-1000XM4: Review

 


 

In 40 jaar is dit de eerste originele cartridge van Luxman. Letterlijk niets is aan het toeval overgelaten want om de LMC-5 ‘tot leven te wekken’, is er ondertussen een ontwikkelingsperiode verstreken van 2 jaar die hopelijk zijn ‘muzikale vruchten’ zal afwerpen.

Het is nog niet 100 procent duidelijk wanneer de LMC-5 van Luxman leverbaar zal worden of voor welke adviesprijs. Wil je toch alvast meer ontdekken over deze phono cartridge? Twijfel niet en bezoek zeker eens de website van Luxman.

Verkooppunten van het merk luxman