LUXMAN, het gerenommeerde merk dat synoniem staat voor hoogwaardige toestellen op het gebied van audio, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in het productsegment van geïntegreerde versterkers. Met de introductie van de L-509Z, het vlaggenschipmodel van hun Z-Series generatie, duiken ze dieper in de wereld van high-fidelity audio.

LUXMAN L-509ZDe L-509Z vertegenwoordigt een nieuwe benadering qua geïntegreerde versterkers, met wat LUXMAN het ‘single-chassis separates’ concept noemt. Hierbij worden zowel de voorversterker als de eindversterker aangedreven door de nieuwe generatie versterkingsfeedback-engine genaamd ‘LIFES’ (voor het eerst geïntroduceerd in deze krachtige versterker). Dit resulteert in ongekende audioprestaties.

Een belangrijk aspect van elke audioversterker is het volumebeheer. LUXMAN stelt absoluut niet teleur met hun nieuwe ‘LECUA-EX attenuator system’. Dit systeem onderdrukt geluidskwaliteitsverlies. Tegelijkertijd staat het garant voor een nauwkeurige bediening. Perfect voor een optimale luisterervaring.

LUXMAN L-509ZWat de L-509Z echt onderscheidt, is het gebruik van LUXMAN’s eigen ‘ODNF-versterkingscircuit’. Dit circuit, dat alleen de vervormde componenten in het audiopad naar de eindversterker terugvoert, levert uitstekende statische kenmerken. Inclusief een natuurlijke geluidskwaliteit, alsof het een ‘non-feedback’ systeem betreft.

De L-509Z beschikt over een stabiele voeding met een op maat gemaakte, sterk gereguleerde 600VA El transformator. Als je onder de behuizing zou kijken, kom je al snel uit op de nieuw ontwikkelde filtercondensatoren met een grote capaciteit (10.000 μFx 8).

Voor vinylliefhebbers is er goed nieuws: de L-509Z is uitgerust met een hoogwaardige phono-equalizer die zowel MM- als MC-cartridges ondersteunt. Een nieuwe schakelaar voor tweestaps versterking is toegevoegd. Zo kan er geschakeld worden tussen hoge en lage MC-instellingen, waardoor een breder scala aan MC-cartridges wordt ondersteund.

En als kers op de taart heeft de L-509Z nu ook een Mute-knop op het voorpaneel, waardoor het eenvoudig is om het geluid tijdelijk uit te schakelen. Als dat niet handig is?

Naast de gebruikelijke bas- en trebleregeling is er een nieuwe MID-regeling toegevoegd die effectief is in het frequentiebereik van vocale en ‘lead’ instrumenten. Daarnaast zijn er handige functies zoals ‘LR balance’, ‘line straight’, ‘loudness’ en nog veel meer. Het is allemaal binnen handbereik van de luisteraar.

Met de L-509Z heeft LUXMAN een geïntegreerde versterker gecreëerd die een mooi harmonie neerzet tussen enerzijds traditie en anderzijds innovatie. Daarmee worden de verwachtingen van audio-enthousiastelingen overtroffen. Het is een nieuwe mijlpaal, zowel op het gebied van audiokwaliteit als prestaties. Voor meer informatie over de L-509Z en andere producten van LUXMAN kan je terecht op hun officiële website.

Verkooppunten van het merk luxman