Audiobedrijf T+A komt op de markt met hun gloednieuwe paradepaardje dat past binnen hun reeds bestaande HV-productlijn: de P 3100 HV. Naar eigen zeggen is het een hoogwaardige voorversterker voorzien van enkel en alleen analoge schakelingen binnenin. 

Hun eerdere P 3000 HV model ligt aan de basis voor deze nieuwe voorversterker. Er is weinig verschil in de naamgeving van het model, maar in dit geval kan die lijn niet worden doorgetrokken wat betreft de specificaties.

Zo zijn er heel wat nieuwe en technische innovaties die je niet direct op het eerst zicht zou opmerken. Zo is er werk gemaakt van een compleet nieuwe printplaatindeling. Verder is de digitale voeding nu veel beter beschermd en ook aan het vermogen is gesleuteld. De ringkerntransformator van de T+A P 3000 HV was al groot, maar nu met de komst van dit nieuwe model is dat verhoogd tot maar liefst 115 Wat.

Als laatste kunnen we dan nog opmerken dat het voorversterkerbord spanning- en temperatuurstabiel is. Al deze verbeteringen zijn doorgevoerd met één doel voor ogen: de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeteren.

De P 3100 HV is volledig symmetrisch en discreet opgebouwd met de beste componenten en uitgerust met een behuizing die geen compromissen hoeft te sluiten. Dit alles moet zorgt voor een voorversterker die doet wat hij moet doen: signalen van bronapparaten schakelen, versterken, het volume aanpassen, eventueel nog bewerken om ze vervolgens naar de eindversterker te sturen.

Deze 28 kg zware T+A voorversterker heeft een frequentiebereik dat gaat van 0,5 Hz tot 300 kHz en een signaal/ruis-verhouding die naar eigen zeggen groter is dan 108 dB. De harmonische vervorming zou zelfs onder 0,001 procent liggen.

Dit gloednieuwe model is ondertussen al leverbaar voor een adviesprijs van 13.500 euro. Je kan kiezen uit een zilverkleurige of titaniumkleurige afwerking. Wil je graag meer weten over de T+A P 3100 HV? Surf dan zeker eens naar de website van de Duitse audiofabrikant.

Verkooppunten van het merk ta