PSB Speakers, de fabrikant van hoogwaardige ‘True-to-Nature’ luidsprekers, blaast dit jaar 50 kaarsjes uit. Al sinds 1972 levert het bedrijf een natuurgetrouw ‘Canadian Sound’, onder de bezieling van zijn oprichter én belangrijkste ontwerper: Paul Barton. Samen met jou, de consument, wil PSB hun 50-jarig jubileum vieren. Hoe ze dat doen? Met een documentaire van iets meer dan 22 minuten wordt er een ‘blik geworpen’ op het ‘fundament’, de mijlpalen en toekomst van PSB. Met deze uitgebreide video ‘herdenken’ ze vijf decennia aan akoestische uitmuntendheid, gekenmerkt door innovatie én een legendarisch geluid. Aldus PSB Speakers.

PSB Speakers 50

PSB, wat staat voor Paul en Sue Barton, werd opgericht door Paul Barton. Tot op de dag van vandaag is hij hoofdontwerper. Het bedrijf is gevestigd in Ontario (Canada). PSB Speakers ontwerpt en ontwikkelt luidsprekers onder de geregistreerde naam. Het is een bekende en gerespecteerde producent van consumentenelektronica op vlak van audio. PSB Speakers heeft een breed scala van kwalitatieve luidsprekers die hoge prestaties nastreven. Perfect geschikt om jouw favoriete muziek af te spelen. De sfeervolle belevingsproducten van PSB lenen zich ook om gebruikt te worden in bijvoorbeeld een home cinema.

“His findings gave him the formula he needed to design speakers that to the human sense of hearing, would be perceived as organic sounding.”

In de documentaire zijn enkele ontroerende verhalen geïntegreerd van oprichter Paul Barton. Tevens geeft hij perspectieven van zowel binnen als buiten zijn bedrijf. Kort samengevat kunnen we stellen dat de ‘rode draad’ doorheen de ‘informatieve film’ de volgende is: hoe heeft PSB doorheen de jaren bijgedragen aan het definiëren van ‘Canadian Sound’? Of met andere woorden: hoe is ervoor gezorgd dat een natuurlijk én open ‘Canadees geluid’ werkelijkheid is geworden? Je ontdekt het allemaal in deze uitgebreide video. Zeker de moeite waard om eens te bekijken:

 

 

Ben je benieuwd naar meer over PSB Speakers? Surf dan zeker eens naar hun website en ontdek er alles over.

Verkooppunten van het merk psb-speakers