Ongeveer een jaar geleden bracht Technics twee nieuwe hoofdtelefoons op de markt: de EAH-F70N en de EAH-F50B. Ze zijn allebei volledig draadloos en dankzij hun Bluetooth® en LDAC-technologie zorgen ze voor een snelle respons en een brede, hoge resolutie-audiokwaliteit. Op hun website las ik bijvoorbeeld dat de Technics EAH-F70N batterij een levensduur heeft van ongeveer 20 uur. Genoeg redenen dus om de proef op de som te nemen.

In de doos

Technics EAH-F70N

Als je de Technics EAH-F70N draadloze hoofdtelefoon bestelt, krijg je een mooie verpakking toegestuurd waarin het apparaat zit. In die verpakking vind je een praktische en mooie case waarin Technics de hoofdtelefoon heeft opgeborgen. Als je bijvoorbeeld veel reist en de hoofdtelefoon op een veilige manier wil transporteren, dan komt deze case zeker van pas.

Het speciale mechanisme zorgt ervoor dat de oorschelpen op een ingenieuze manier naar binnen geplooid kunnen worden. Zo is de hoofdtelefoon uiterst compact om op te bergen. Ook wel het vermelden waard is dat de hoofdtelefoon opgeladen was op het moment van uitpakken.

Het gebruik

Technics EAH-F70N

Om de hoofdtelefoon aan en uit te schakelen is er een erg klein knopje op de zijkant voorzien. Eenmaal de hoofdtelefoon aangezet is het vrij simpel om te verbinden met je smartphone. Daarna kan je eindelijk genieten van het geluid dat deze hoofdtelefoon produceert.

Verder beschikt de Technics EAH-F70N over actieve ruisonderdrukking, die beter gekend is als active noise cancelling. Het toestel heeft drie verschillende modi om uit te kiezen. Bij het scrollen door de verschillende modi hoorde ik wel degelijk het verschil. Persoonlijk mocht voor mij de hoogste active noise cancelling modus nog iets beter functioneren. Vooral omdat werken in een compact kantoor met een aantal collega’s soms toch kan zorgen voor wat afleiding.

Handige en unieke features

Wat deze draadloze hoofdtelefoon best uniek maakt zijn de hieronder opgesomde features die eventueel handig kunnen zijn.

  • De muziek wordt automatisch gepauzeerd bij het neerleggen van de EAH-F70N.
  • Door je hand op de behuizing te leggen zal je tijdelijk het omgevingsgeluid beter horen. Ideaal als je bijvoorbeeld in het treinstation wilt horen wat er wordt omgeroepen.
  • Deze hoofdtelefoon beschikt ook over een stemassistent. Op die manier kan je bijvoorbeeld via Siri een muziekstuk selecteren om af te spelen.
  • Op de hoofdtelefoon is een schakelaar voorzien waarmee je heel gemakkelijk het volume kan aanpassen. Als je deze naar boven drukt dan zal het volume luider worden. Het omgekeerde geldt natuurlijk voor het naar beneden drukken.

Technics EAH-F70N

Design: stijlvol maar toch met kwaliteitsvolle materialen

Voor mij speelt het ontwerp van de hoofdtelefoon een vrij belangrijke rol. Bij het uittesten van de Technics EAH-F70N voelde de hoofdtelefoon stevig en kwaliteitsvol aan, samen met het stijlvolle design zorgt dit voor een mooie combinatie. Exact wat je voor een hoofdtelefoon van om en bij de 500 euro verwacht.

Technics EAH-F70N

De designers hebben veel aandacht gegeven aan het ontwerp van de oorkussens. Ze zijn gemaakt van een licht en elastisch polyurethaanschuim dat de pasvorm alleen maar ten goede komt. Naast het extra comfort van de kussens hebben ze een functioneel nut. Zo zorgen ze voor een goede geluidsisolatie. Al had ik wel het gevoel dat de oorschelpen net iets groter mochten zijn voor mijn oren.

Technisch

Voor dit type hoofdtelefoon heeft Technics een nieuw membraan ontwikkeld voor de 40mm Dynamic Driver. Het membraan is gemaakt van een speciaal soort composietmateriaal genaamd CPF. Het bestaat uit verschillende lagen die als geheel zorgen voor een meer rigide structuur en een betere interne demping. Dit alles resulteert in krachtige bassen die van ergens diep beneden komen. Om de impact van dit effect nog groter te maken, besteedde Technics zelfs extra aandacht aan de afwerking van de driver.

Het gaat zelfs zo ver dat de ontwikkelaars rekening hebben gehouden met de luchtstroom. Zo hebben ze verschillende simulaties gedaan om te zorgen voor een optimale luchtregeling, met als doel een zo goed mogelijke luchtstroom te creëren.

Conclusie

Naar mijn mening is Technics er meer dan in geslaagd om met de EAH-F70N een premium draadloze hoofdtelefoon neer te zetten. Zowel op vlak van muziek kwaliteit als op vlak van design. Qua prijs-kwaliteit verhouding zit deze hoofdtelefoon echt wel goed. Je betaalt misschien wel iets meer, maar in ruil daarvoor krijg je als gebruiker toch meer gebruiksgemak.

Technics EAH-F70N

395
9.2

Prestaties

8.5/10

Functionaliteit

10.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.0/10

Bouwkwaliteit

9.5/10

Design

9.0/10

Pros

  • Mooi design met een uitstekende geluidskwaliteit
  • Handige features: stemassistent, schakelaartje voor volume, …
  • Handige case voor de hoofdtelefoon te transporteren

Cons

  • Oorschelpen mochten voor mij iets groter
Verkooppunten van het merk technics