Technics heeft vandaag de SL-1200MK7 Direct Drive draaitafel onthuld in een zilveren afwerking. Het nieuwe model beschikt over dezelfde functies en hetzelfde bedieningscomfort als de zwarte SL-1210MK7 die eerder in januari 2019 al zijn intrede maakte. Wat een ‘plaatje’!

Technics SL-1200Mk7

Het klassieke ontwerp van zijn reeds bestaande ‘broertjes’ uit deze serie, behouden de identieke eigenschappen voor een ongeëvenaard gebruiksgemak, een hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dit wordt o.a. gerealiseerd door een direct drive motor en andere technologieën toe te passen die de kwaliteit van het geluid maximaliseren.

Het directe aandrijfsysteem gebruikt een langzame rotatiemotor om het dek rechtstreeks aan te drijven en heeft verschillende voordelen. Het biedt hoge prestaties, waaronder een hoge rotatienauwkeurigheid. Het vereist geen vervanging van onderdelen en blijft vele jaren zeer betrouwbaar.

De draaitafel kan achteruit draaien als de snelheidskeuzeknop én de aan/uit-knop tegelijkertijd worden ingedrukt. Daardoor worden de mogelijke afspeelstijlen voor dj’s vermenigvuldigd.

De SL-1200MK7 bevat ook ‘engine control-technologie’. Met behulp van een microcomputer zorgt deze geavanceerde motorbesturingstechnologie voor hoge prestaties bij normale rotatie. Zo reageert ie nauwkeurig op veel DJ-speelstijlen, zoals bijvoorbeeld Scratch Play.

“Consequently, we felt obliged to add the new colour variation to give all potential aspirants for this product the choice of look of their beloved work tool”.

Lees ook


Technics SL-1210GAEDoor het succes van de Technics SL-1210GAE gaan er nog eens 210 platenspelers extra in productie

 


 

Als aanvulling hierop heeft Technics een korte, doch krachtige video gemaakt om deze variant van de SL-1200MK7 extra in de ‘zilververf’ te zetten. De SL-1200MK7 zal beschikbaar worden vanaf volgende maand in Europa. Uitkijken daarnaar!

Verkooppunten van het merk technics