Een draadloze hoofdtelefoon van JBL. Daar kon ik geen nee tegen zeggen. Ikzelf heb enkele producten van JBL zoals in-ears, luidsprekers, … Eerlijk toegegeven: ik ben er altijd volledig weg van geweest. Ik stond dus te popelen om de JBL CLUB ONE te testen. Ook omdat het eens iets anders is. Dit had ik nog niet in mijn assortiment van JBL. Benieuwd wat me allemaal te wachten staat met deze nieuwe hoofdtelefoon.

De eerste indrukken

Stoer, strak en perfect voor DJ’s. Dat zijn de dingen die in me opkomen als ik de JBL CLUB ONE bekijk. Het heeft een strak en zwart ontwerp dat een stoere look uitstraalt. Zelfs de doos op zich. Je ziet gewoon meteen dat je een premium product in handen hebt.

JBL CLUB ONE review

Dat wordt verder doorgetrokken wanneer je de doos opent. Toch wel altijd het spannendste moment. Wat zit erin, hoe ziet het eruit, …? Al die vragen zweven dan door je hoofd. Gelukkig werd er niet teleurgesteld. In tegendeel zelfs. Wat ik zag was een eenvoudige, maar strakke en robuuste case. Een glimlach verscheen meteen op mijn gezicht. ‘Geweldig, een case voor mijn hoofdtelefoon’. Het is gewoon gemakkelijk. Zeker door het ‘handvat’ wat eraan zit. Je JBL CLUB ONE meenemen is dus zeer eenvoudig.

Dan even wat verder over de hoofdtelefoon. Zoals ik net al aangaf zijn stoer, strak en perfect voor DJ’s de dingen die in me op kwamen. De zwarte afwerking met subtiele metalen accenten zorgen ervoor dat de hoofdtelefoon strak en stoer oogt. Dankzij de dikke oorkussens en de gewatteerde hoofdband verkrijgt de JBL CLUB ONE die premium uitstraling. Die dikke oorkussens zorgen aan de andere kant er ook voor dat die DJ-look gecreëerd wordt. Ikzelf ben ook DJ en ik zie me al staan op het podium met deze hoofdtelefoon. Klaar om zowel met de muziek, als de looks te ‘knallen’.

Nieuwsgierig naar onze bijhorende review video die wij maakten waarin we kort en krachtig deze draadloze hoofdtelefoon voorstellen? In combinatie natuurlijk met onze bevindingen? Je ontdekt ‘m hier:

Het draagcomfort

Hier heb ik altijd wat schrik voor. Zowel bij oortjes als bij hoofdtelefoons. Is hij te zwaar, is hij te groot, doet hij pijn na enkele minuten dragen, …? Gelukkig kan ik nog steeds zeer positief blijven over deze hoofdtelefoon. De JBL CLUB ONE zit zeer aangenaam op het hoofd. Dit natuurlijk door de dikkere bekleding aan de binnenkant. Hij is wel wat zwaarder dan enkele concurrenten, maar zeker niet om te zeggen dat het een probleem vormt.

Persoonlijk vind ik hem wel wat groot en vrij dik. Maar dat zal wel zijn omdat ik een niet al te groot hoofd heb. Het is natuurlijk wel een over-ear hoofdtelefoon en dat zorgt er met name voor dat het ontwerp wat groter is. Dit resulteert wel in een aangenamer draagcomfort naargelang de uren toenemen. Na een tijdje begon ik de hoofdtelefoon wel te voelen. Maar zeker niet om te zeggen van ‘nu moet ik hem afdoen want het gaat echt niet meer’. Je kan er gerust enkele uren plezier van hebben zonder enige ‘klachten’.

Lees ook


JBL Live Free NC+ TWS in-ears reviewJBL Live Free NC+ TWS in-ears: Review

 


 

Na het luisteren kan je de JBL CLUB ONE zeer gemakkelijk terug opbergen in de meegeleverde case. Je vouwt hem simpel op met de oorschelpen naar binnen ‘et voilà’. Je kan hem zo overal mee naartoe nemen.

Functionaliteiten om ‘u’ tegen te zeggen

‘Designed for performance’. Maar ook ‘designed’ met handige functionaliteiten die je ervaring zeker ten goede komen. Zo beschikt de JBL CLUB ONE over ‘True Adaptive Noise Cancelling’. Ik ben altijd wel wat sceptisch geweest over deze functie, bij elke hoofdtelefoon. En ik moet toch zeggen, JBL heeft me bij de CLUB ONE zeker niet teleurgesteld. Het werkt verrassend goed en heel veel omgevingsgeluid wordt aanzienlijk gedempt. Wanneer ik bijvoorbeeld op de trein zat, had ik weinig last van pratende reizigers. Alleen het geluid van de rijdende trein hoorde ik wat op de achtergrond. Maar het verschil met de ANC uit-of ingeschakeld is duidelijk hoorbaar.

JBL CLUB ONE reviewDe knop voor dit in te schakelen kan je eenvoudig terugvinden op de hoofdtelefoon zelf. Of je gebruikt de app die overigens heel gebruiksvriendelijk is. Later meer hierover. Via dezelfde knop als de T-ANC, kan je ook de ‘Silent Now-functie’ inschakelen. Zelfs zonder eerst verbinding te maken via bluetooth. Op die manier kan je genieten van een rustig moment op een drukke plaats zonder muziek te luisteren. Hier heb ik zelf niet veel gebruik van gemaakt maar ik moet wel zeggen dat het veel geluiden dempt. Je kan je dus echt even afzonderen van je omgeving.

Naast deze handige functies heeft de JBL CLUB ONE nog wat leuks in petto. Zo is het geen enkel probleem om een gesprek te voeren als je de hoofdtelefoon draagt dankzij het knopje ‘TalkThru’. Zo vond ik het aangenaam wanneer ik naar de bus aan het wandelen was met een vriend van me. Ik kon mijn hoofdtelefoon gewoon ophouden met de lichte muziek op de achtergrond en tevens gewoon een normaal gesprek voeren.

Daarnaast heb je via dezelfde knop de functie ‘Ambient Aware’ ter beschikking. Dit zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van omgevingsgeluid. Hiermee blijf je de muziek op een goed volume horen, maar hoor je ook bijvoorbeeld het naderen van auto’s zeer goed.
Last but not least beschikt de JBL CLUB ONE over Google Assistant of Alexa. Met een druk op de oorschelp kan je gebruikmaken van alle functionaliteiten die ze te bieden hebben.

Bring the noise

Van JBL ben ik wel al wat goeds gewoon. Ik verwachtte dus ook hier gewoon hun geweldige geluidsklanken die ze altijd weten voort te brengen in hun producten. In principe moest ik niet eens geluisterd hebben naar de JBL CLUB ONE. Op de doos staat namelijk al dat de ‘JBL’s Pro Sound’ geïmplementeerd is. Toch maar eens even checken. En ja hoor. Hier werd ik niet teleurgesteld.

JBL CLUB ONE reviewAls test speelde ik voornamelijk nummers af die ik zou draaien op een optreden. Natuurlijk omdat deze hoofdtelefoon perfect zou zijn voor DJ’s. Het eerste nummer was Glue van Bicep. Een nummer met een zalige bas en een leuke ‘vibe’. Die ‘vibe’ kan je enkel voelen wanneer het geluid optimaal weergegeven wordt. En of dat het geval was. Leg je even neer en geniet. Dat is wat ik gedaan heb. De lage en middentonen komen perfect door en het weinige hoog dat passeert klinkt zeer helder en niet scherp.

Het volgende nummer was Blue Kind van 7 Skies. Ook hier zit een aangename bas achter. Een stevig techno-nummer. Dat heb ik wel graag. Dan vind ik het zeer belangrijk dat de lage tonen zeer goed doorkomen. Hier had ik niet te klagen. Een aangename, warme klank met een diepe bas. Gewoonweg goed.

Lees ook


jbl partybox 310 reviewJBL PartyBox 310: Review

 


 

Wanneer ik dan meer richting het ‘pop-segment’ ging, bleven de klanken me verbazen. Ik wist dat JBL een prachtig geluid kon weergeven, maar met de CLUB ONE hebben ze precies iets extra ontwikkeld. Een zeer helder hoog, totaal niet scherp, ook niet op een hoog volume. Alle tonen worden goed gebalanceerd zodat je kan genieten van een optimale geluidservaring.

Die geluidservaring kan je trouwens volledig personaliseren met de EQ in de app. Wel heb je al meteen verschillende voorgeprogrammeerde standen van onder andere DJ’s zoals Armin van Buuren of Martin Garrix. Vind je deze toch niet helemaal goed klinken? Dan kan je zelf een geluidstest ondergaan en wordt het geluid afgestemd naar jouw normen. Achteraf kan je het resultaat nog altijd bijstellen voor moest je meer bas willen. Een zeer handige equalizer dus.

JBL CLUB ONE review

Daarnaast kan je in de app nog de verschillende functionaliteiten inschakelen zoals Ambient Aware, Talk Thru, Silent Now en True Adaptive Noise Cancelling. De app biedt dus voor iedereen zeker wat wils en het is echt een meerwaarde om je gebruikservaring te verhogen.

Het verdikt

Een coole look, handige functionaliteiten en het geweldige geluid van JBL. Ik denk dat dat geen slechte samenvatting is van de JBL CLUB ONE. Kort, dat wel, maar zeker waar.
Een detailrijk geluid met veel bas en uitstekende midden- en hoge tonen. Handige functionaliteiten die je leven ‘gemakkelijker’ kunnen maken tijdens het dragen van deze hoofdtelefoon en dan ook nog eens de stoere look.

Ook als DJ zijnde ervaarde ik de JBL CLUB ONE positief. Een aangenaam draagcomfort en de muziek was perfect hoorbaar. Zowel de muziek die de hoofdtelefoon afspeelt, als de muziek die je door de boxen hoort. Dit maakt het mogelijk om je mix te perfectioneren. Ik ben dus zeker fan. JBL heeft me weeral doen verbazen.

JBL CLUB ONE

€ 349,-
8.6

Prestaties

9.0/10

Functionaliteit

8.5/10

Prijs/Kwaliteit

8.5/10

Bouwkwaliteit

9.0/10

Design

8.0/10

Pros

  • Geweldig draagcomfort
  • JBL's Pro Sound
  • Equalizer in app
  • Veel en handige functionaliteiten

Cons

  • Grootte van de hoofdtelefoon
Verkooppunten van het merk jbl