Apple onthult de Vision Pro: een revolutionaire ruimtelijke ‘computer’ die naadloos digitale inhoud vermengt met de fysieke wereld, terwijl gebruikers aanwezig en verbonden blijven met anderen. Vision Pro creëert een oneindig canvas voor apps die verder reiken dan de grenzen van een traditioneel scherm. Overigens introduceert het een volledig driedimensionale gebruikersinterface die bediend wordt door de meest natuurlijke en intuïtieve invoer waaronder de ogen, handen en stem.

Met visionOS, het eerste ruimtelijke besturingssysteem ter wereld, kunnen gebruikers met digitale inhoud omgaan, alsof het fysiek aanwezig is in de ruimte. Het baanbrekende ontwerp van Vision Pro geeft een ultrascherp beeld met 23 miljoen pixels.

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro brengt een nieuwe dimensie in krachtige, persoonlijke computertechnologie door de manier waarop gebruikers omgaan met hun favoriete apps, herinneringen vastleggen en herbeleven. Alsook het genieten van tv-shows en films.

“The era of spatial computing is here, where digital content blends seamlessly with your physical space. So you can do the things you love in ways never before possible. This is Apple Vision Pro.”

Met twee ultrascherpe ‘beeldschermen’ in de Vision Pro kan elke ruimte omgetoverd worden tot een ‘virtuele bioscoop’ met een scherm dat zeer breed lijkt. Inclusief een geavanceerd ruimtelijk audiosysteem. Gebruikers kunnen films en tv-shows kijken of genieten van verbluffende driedimensionale films. Apple Immersive Video biedt 180-graden hoogwaardige opnamen met ruimtelijk geluid.

Verder maakt ruimtelijke computertechnologie nieuwe soorten van games. Gebruikers kunnen ook meer dan 100 Apple Arcade-games spelen op een scherm, zo groot als ze willen. Inclusief een ongelooflijk meeslepend geluid.

Met Apple’s eerste driedimensionale camera stelt Apple Vision Pro gebruikers in staat om favoriete herinneringen vast te leggen, te herbeleven en zich erin onder te dompelen met ruimtelijk geluid. Elke ruimtelijke foto en video voert gebruikers terug naar een moment in de tijd, zoals een feestje met vrienden of een speciale familiebijeenkomst. Gebruikers hebben toegang tot hun volledige fotobibliotheek op iCloud en kunnen hun foto’s en video’s op ware grootte bekijken. Elke panoramafoto gemaakt met de iPhone strekt zich uit en wikkelt zich om de gebruiker heen.

Maar, dat is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om de Apple Vision Pro. Verder zijn er nog heel wat features die een muziek- en/of filmliefhebber zal weten te bekoren. Benieuwd naar alle verdere details? Dan is de website van Apple wellicht een goed vertrektpunt.

Wie de Apple Vision Pro graag nu al in huis zou willen halen, zal nog even moeten wachten. Het apparaat wordt vanaf begin 2024 beschikbaar gesteld in de Verengde Staten voor een adviesprijs van 3.499 dollar. Apple laat weten dat meer landen zullen volgen in de loop van volgend jaar (lees: 2024).

Verkooppunten van het merk apple